Ukrajnai háború - Az orosz erők ismét ágyúzták Kupjanszk városát, áldozatok

Orosz-ukrán háború, 2024.01.18

Az orosz erők ismét ágyúzták a Harkiv megyei Kupjanszk városát, eltaláltak egy többszintes lakóházat, amelyben egy 57 éves nő meghalt, két idősebb férfi pedig megsebesült - közölte Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai megye kormányzója csütörtökön a Telegramon.

A helyi kormányzók beszámolója szerint az éjjel Ukrajnára kilőtt orosz drónok közül a légvédelem a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében hármat, a keleti országrészben lévő dnyipropetrovszki régióban pedig négyet lőtt le. Utóbbi térségben az egyik drón roncsai egy agrárvállalat területére zuhantak.

Vjacseszlav Csausz, az észak-ukrajnai Csernyihiv megye kormányzója bejelentette, hogy az orosz határtól öt kilométeres övezetben a határőrök mostantól szigorúbban ellenőrzik a civilek mozgását utóbbiak biztonsága érdekében. Közölte, hogy a kijárási tilalom változatlan maradt, azaz éjféltől reggel 4 óráig van érvényben. Ugyancsak megmarad a kiskereskedelmi láncok és élelmiszeripari létesítmények alkoholárusítási tilalma este tíz és reggel kilenc óra között.

Az ukrán vezérkar csütörtök reggeli helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 373 ezret. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett 21 orosz harckocsit, 24 tüzérségi rendszert és 41 drónt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!