Ukrajnai háború - Civilek vesztették életüket egy ukrán tüzérségi támadásban Donyeckben

Orosz-ukrán háború, 2024.01.21

Legkevesebb 18 civilt megölt és további 13-at megsebesített egy Donyeck város elleni ukrán tüzérségi támadás vasárnap.

Gyenyisz Pusilin, a "Donyecki Népköztársaság" vezetője a Telegram-bejegyzésében közölte, hogy az ukrán tüzérségi támadás a donyecki Tyeksztyilscsik lakótelep piacát érte, a legforgalmasabb időpontban. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint az ukrán haderő legalább hat 155 milliméteres kaliberű lövedéket lőtt ki. Horlivka városát pedig, ahol egy iskolát ért csapásban egy civil sebesült meg, 11 ilyen lőszerrel leadott lövésekkel támadták.

Előző nap a donyecki régióra az ukrán hadsereg 43 alkalommal nyitott tüzet és 161 lövést adott le a vasárnap reggel kiadott helyi összesítés szerint. Ennek következtében kilenc civil megsebesült, egy pedig életét vesztette.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap kiadott hadijelentése szerint az orosz hadsereg a kupjanszki frontszakaszon, Harkov megyében elfoglalta Krahmalne települést. A tárca tájékoztatása értelmében az orosz haderő négy frontszakaszon 13 ukrán rohamot vert vissza, közülük hetet Kupjanszk térségében. Az ukrán fél vesztesége a frontszakaszokon több mint 560 katona volt, akik közül a legtöbben, mintegy 310-en Donyeck körzetében estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy lőszerraktárt, külföldi "zsoldosok" ideiglenes szálláshelyét a donyecki régióban lévő Konsztantyinovkánál, egy harckocsit, két páncélozott harcjárművet, egy Tocska-U harcászati rakétát, két HIMARS-rakétát, továbbá 43 drónt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!