Ukrajnai háború - Donyeck környéki előrenyomulásról számolt be az orosz védelmi minisztérium

Orosz-ukrán háború, 2024.01.30

Kedvezőbb állásokat foglaltak el az orosz erők Donyeck környékén, miközben két frontszakaszon hat ukrán támadást vertek vissza - közölte keddi hadijelentésében az orosz védelmi tárca.

A minisztérium szerint mind Kupjanszk, mind Liman "irányában" három-három ukrán roham hiúsult meg. A Moszkvában kiadott tájékoztatás értelmében az "érintkezési vonal" mentén az ukrán fél vesztesége "mintegy 885" katona volt, akik közül a legtöbben, "mintegy 310-en" a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy üzemanyagraktárt, egy német gyártmányú IRIS-T légvédelmi rakétarendszerhez tartozó lokátort, hat harckocsit, hat páncélozott harcjárművet, három gyalogsági harcjárművet, két brit FH-70-es vontatott löveget, 12 HIMARS és Uragan sorozatvető-rakétát, egy JDAM irányítható légibombát, valamint 86 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást. A moszkvai védelmi minisztérium szerint egyedül keddre virradó éjszaka folyamán a légvédelem 21 repülőgép típusú, pilóta nélküli repülőszerkezetet lőtt le orosz légtérben: 11-et a 2014-ben elcsatolt Krím, ötöt a belgorodi, hármat a brjanszki, egyet-egyet pedig a kalugai és tulai régió légterében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!