Ukrajnai háború - Dróntámadás ért tatárföldi létesítményeket

Orosz-ukrán háború, 2024.04.02

Első alkalommal érte a háború folyamán ukrán dróntámadás az Oroszországhoz tartozó Tatárföldet - közölte kedden a köztársaság vezetőjének hivatala.

Rusztam Minnyihanov szerint a támadás célpontjai Jelabugában és Nyizsnyekamszkban lévő üzemek voltak, de miatta a termelés sehol sem állt le.

A RIA Novosztyi hírügynökség az írta, hogy három drón repült be a tatárföldi légtérbe, a nyizsnyekamszki olajfinomítót, valamint a jelabugai különleges övezetet és az ottani műszaki egyetemet támadva. A Kommerszant című lap szabadon elérhető forrásokra hivatkozva megemlítette, hogy Jelabugában drónokat szerelnek össze.

Jelabuga városban heten sebesültek meg, a helyi mentőszolgálat szerint mindannyian a helyi műszaki egyetem hallgatói. Egyikük állapota sem súlyos, de közülük hármat bent tartottak a kórházban megfigyelésre. A TASZSZ hírügynökség azt jelentette, hogy három kollégiumi épület ablakai betörtek.

Ramil Mullin, Nyizsnyekamszk polgármestere a TASZSZ-nak azt mondta, hogy a helyi olajfinomítót támadó drónt az üzem légvédelmi rendszere semlegesítette, így senki és semmi nem sérült meg. A RIA Novosztyi a mentőszolgálatra hivatkozva arról számolt be, hogy a támadás következtében tűz ütött ki a Taneko üzemben, amelyet azonban 20 perc alatt eloltottak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!