Ukrajnai háború - Hiperszonikus fegyver bevetéséről adott ki jelentést az orosz védelmi minisztérium

Orosz-ukrán háború, 2024.01.08

Nagyhatótávolságú, tengeri és légi indítású precíziós fegyverekkel, köztük a Kinzsal hiperszonikus rakétarendszerrel mért reggel csoportos csapást ukrán hadiipari létesítményekre az orosz hadsereg - közölte hétfői hadijelentésében a moszkvai katonai tárca.

A minisztérium szerint az orosz erők a két frontszakaszon 12 rohamot vertek vissza, az érintkezési vonal mentén pedig mintegy 820 ukrán katona esett el vagy sebesült meg. A legtöbb támadást, kilencet, Kupjanszk környékén hiúsították meg, a legnagyobb veszteséget pedig - több mint 250 embert - a Donyecknél vívott harcokban szenvedte el az ukrán fél.

Az orosz hadijelentés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említette meg egyebek mellett a 101. területvédelmi dandár parancsnoki tanácskozásának helyszínét, továbbá egy drónirányító központot, egy tábori lőszerraktárt, öt harckocsit, nyolc páncélozott harcjárművet, két gyalogsági harcjárművet, két páncélozott szállítójárművet, öt HIMARS-rakétát és 14 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást. Belgorod megye fölött az orosz légvédelem lelőtt egy földi célpontok elleni támadásra átalakított Sz-200-as légvédelmi rakétát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!