Ukrajnai háború - Kormányhivatal: mintegy 250 menekülőnek segítettek a humanitárius tranzitponton kedden

Orosz-ukrán háború, 2022.05.11

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton kedden 245 menekülőnek segítettek az ott dolgozó munkatársak. Az éjszakát 118-an töltötték a létesítményben - közölte a fővárosi kormányhivatal szerdán a honlapján.

Ukrajnai háború - A BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpont A mintegy 4400 négyzetméter alapterületű BOK csarnokban kulturált körülmények között várakozhatnak a menekülők.

Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internet-elérhetőséget biztosít számukra a kormány a karitatív szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve - olvasható a közleményben.

A MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárat üzemeltet a tranzitponton, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket. A tranzitpontról továbbutazók számára a Keleti és a Nyugati pályaudvarokra, valamint a Liszt Ferenc repülőtérre különbuszokkal biztosítják az eljutást, a hazánkban maradóknak pedig segítenek a szállás biztosításában - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!