Ukrajnai háború - Kuleba: a fiktív referendumok semmin sem változtatnak

Orosz-ukrán háború, 2022.09.20

Semmin sem változtat az, hogy Oroszország "népszavazásokat" készül rendezni az általa megszállt ukrán területeken, Ukrajna folytatja azok felszabadítását - jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kedden a Jevropejszka Pravda hírportál szerint.

Orosz-ukrán háború "A fiktív referendumok semmit sem változtatnak. Oroszország agresszor volt, és az is marad, amely jogellenesen foglalja el Ukrajna területének egy részét" - írta a miniszter a Twitteren.

Hangsúlyozta: Ukrajnának minden joga megvan ahhoz, hogy felszabadítsa területeit, és fel is fogja azokat szabadítani, "bármit is mondjon Oroszország".

A hírportál emlékeztetett arra, hogy Moszkva tervei szerint szeptember 23. és 27. között "népszavazást" tartanak a Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megyék megszállt területein az Oroszországhoz való csatlakozásról.

A Jevropejszka Pravda szerint Edgars Rinkevics lett külügyminiszter arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy az Oroszországi Föderáció tervezett "álreferendumaira" új szankciókkal válaszoljon és adjon további fegyvereket Ukrajnának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!