Ukrajnai háború - Újabb Donyeck környéki előrenyomulásról számolt be az orosz védelmi tárca

Orosz-ukrán háború, 2024.01.25

Az előző naphoz képest is kedvezőbb állásokat foglalt el csütörtökön Donyeck környékén az orosz haderő, miközben három frontszakaszon 9 ukrán rohamot vert vissza - közölte hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az ukrán támadások közül négyet Kupjanszk, hármat Donyeck, kettőt pedig Liman térségében hiúsítottak meg. A Moszkvában kiadott tájékoztatás értelmében az ukrán fél vesztesége a frontszakaszokon mintegy 915 katona volt, akik közül a legtöbben, mintegy 310-en a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el, vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítés a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett egyebek mellett egy amerikai M270-es MRLS és egy cseh Vampire sorozatvetőt, nyolc harckocsit - négyet Donyeck környékén lőttek ki -, 14 páncélozott harcjárművet - nyolcat Limannál tettek üzemképtelenné -, négy gyalogsági harcjárművet, három lengyel Krab önjáró, valamint két amerikai M777-es vontatott tarackot, egy Tocska-U taktikai és négy HIMARS sorozatvető-rakétát, továbbá 91 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek csütörtökön ukrán tüzérségi és dróntámadást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!