Ukrajnai háború - Ukrán határőrszolgálat: újra működik a kompátkelő a román határon

Orosz-ukrán háború, 2023.09.26

Újra működik az ukrán-román határon az odesszai régió orlivkai kompátkelőhelye, amelyre keddre virradóan mértek csapást az orosz erők - közölte az ukrán határőrszolgálat a Telegramon.

A határőrök helyi idő szerint 18 óra 40 perckor jelentették be a munka újraindítását az ellenőrzőponton - írta beszámolójában az Ukrajinszka Pravda. A hírportál hozzátette, hogy az Orlivka és Isaccea közötti dunai kompátkelő mellett van egy nemzetközi ellenőrzőpont is. Oroszország keddre virradóan súlyos dróntámadást hajtott végre Ukrajna ellen. Az ukrán légierő közlése szerint a 38 támadó drónból 26-ot megsemmisítettek, de találat érte az odesszai Duna-menti térséget, megrongálódott a határ menti infrastruktúra, több jármű kigyulladt.

Jurij Dimcsohlo, a kompátkelő-komplexum vezetője az ukrán Szabadság Rádiónak elmondta, hogy mintegy harminc teherautó rongálódott meg, közülük hat teljesen kiégett. Az ellenőrzőpont adminisztratív épülete megmaradt, de a lökéshullám következtében csaknem az összes ablaka kitört. Elmondta, hogy a riasztás után az ukrán határőrök gyorsan reagáltak, és eltávolítottak onnan két olyan autóbuszt, amely Románia és Ukrajna között menetrend szerint közlekedik. Hozzátette, hogy az Ukrajnából Romániába tartó buszon gyerekek ültek. A határőrök gyorsan ellenőrizték a papírjaikat, és felszállították őket a román kompra, amely már csaknem elhagyta a partot - mondta el Dimcsohlo.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!