Ukrajnai háború - Ukrán védelmi miniszter: több szabálysértést tapasztaltak a toborzó központoknál

Orosz-ukrán háború, 2024.01.29

Az ukrán védelmi minisztérium a rendfenntartókkal közösen előre nem bejelentett ellenőrzéseket végez a vidéki toborzó központokban és a hadsereg élelmiszer-raktáraiban, és máris számos szabálysértést rögzítettek - közölte Rusztem Umerov védelmi miniszter hétfőn a Facebookon.

"Több mint 50 millió hrivnya (467 millió forint) értékű élelmiszerhiányt fedeztünk fel. A szabálysértéseket rögzítjük, és minden esetet külön-külön vizsgálunk - írta, további beszámolókat ígérve a vizsgálatok eredményeiről.

Az ukrán légierő a Telegramon arról tájékoztatott, hogy Oroszország hétfőre virradó éjjel nyolc Sahid drónnal támadta Ukrajnát, az ukrán légvédelem mindet a levegőben megsemmisítette. Az orosz erők kilőttek Ukrajnára egy Iszkander-M ballisztikus rakétát és három SZ-300-as légvédelmi rakétát is. A déli Mikolajiv megye kormányzói hivatala arról adott hírt, hogy a lelőtt drónok roncsai károkat okoztak egy közigazgatási épületben és egy oktatási intézményben, de magánvállalatok épületei is megrongálódtak. A keleti országrészben lévő Dnyipropetrovszk megye közigazgatási vezetése úgyszintén drónroncsok okozta károkat jelentett, egy agrárlétesítmény tetőszerkezete rongálódott meg. Személyi sérülés egyik régióban sem történt.

Az ukrán különleges erők sajtószolgálata a Telegramon arról számolt be, hogy megsemmisítettek két orosz megerősített katonai állást Zaporizzsja megyében. A közlemény szerint a támadásban megsemmisült az összes orosz nehézfegyver a teljes legénységgel együtt. Egy drón kék-sárga ukrán zászlót helyezett el a helyszínen, amelyről a különleges erők videofelvételt is közzétettek.

Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentésében azt írta, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaldta a 383 ezret. Az ukrán erők vasárnap elpusztítottak egyebek mellett tíz orosz harckocsit, 16 tüzérségi rendszert és nyolc drónt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!