Ukrajnai háború - Ukrán vezérkar: az orosz erők egyelőre sikertelenül támadták Bahmutot

Orosz-ukrán háború, 2023.03.06

Az Ukrajnát támadó orosz erők "sikertelen rohamműveleteket hajtottak végre" a Donyeck megyében lévő Bahmut város és környéke ellen hétfőn - írta esti harctéri helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

Szerhij Cservatij, az ukrán keleti erők szóvivője egy tévéműsorban elmondta, hogy az orosz csapatok egy nap alatt mintegy 130-szor nyitottak tüzet az ukrán katonák bahmuti állásaira. Szavai szerint az orosz hadsereg most a legjobb egységeit ehhez a városhoz irányította, és ott összpontosítja tüzérségének tűzerejét.

A vezérkar a jelentésben kitért arra, hogy az ukrán légierő hétfőn 12 csapást mért az orosz erők bázisaira, valamint egy légvédelmi fegyverrendszerükre. Az ukrán rakéta- és tüzérségi csapatok három orosz "koncentrációs területre" és egy légvédelmi fegyverre mértek csapást. Eközben az orosz erők 42 légi- és öt rakétatámadást hajtottak végre, valamint tíznél többször nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel.

A támadó műveleteket az orosz erők - a korábbi napokhoz hasonlóan - főként a Harkiv megyei Kupjanszk, valamint Donyeck megyében Bahmut mellett Liman, Avgyijivka és Sahtarszk térségében összpontosítják - derül ki a jelentésből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!