Ukrajnai háború - Ukrán vezérkar: folytatódnak a harcok Szoledar ellenőrzéséért

Orosz-ukrán háború, 2023.01.11

Az orosz erők a Donyeck megyei Bahmut irányában megpróbálják átvenni az ellenőrzést az ukrán hadsereg utánpótlási útvonalain és elfoglalni Szoledar városát, a harcok folytatódnak - írta szerda esti helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

"Az ellenség fő erőfeszítései Donyeck megye teljes elfoglalására tett kísérletekre összpontosulnak, támadó hadműveleteket hajtanak végre Bahmut irányában. Az orosz erők igyekeznek átvenni az ellenőrzést Szoledar városa és egységeink utánpótlási útvonalai felett, súlyos veszteségeket szenvednek, a harcok folytatódnak" - áll a jelentésben.

Az ukrán vezérkar ehhez még hozzátette, hogy az orosz csapatok sikertelen támadóműveleteket hajtanak végre a Donyeck megyei Avgyijivka irányában. A Harkiv megyei Kupjanszk és a Mikolajiv megyei Novopavliszke térségében az orosz hadsereg igyekszik javítani taktikai pozícióin, a donyecki régióban lévő Limannál, valamint Zaporizzjánál és Herszonnál pedig védekezik.

A jelentés szerint a nap folyamán az orosz erők két rakéta- és 22 légicsapást indítottak, továbbá 18 támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel. Ukrajna-szerte továbbra is fennáll a kritikus infrastruktúra elleni légi- és rakétacsapások veszélye - fűzte hozzá a vezérkar.

Az ukrán légierő szerdán 13 csapást mért az orosz hadi gócpontok ellen, és három támadást ellenséges légvédelmi rakétarendszerek állásaira. Lelőttek egy orosz Ka-52-es helikoptert és két felderítő drónt. Az ukrán rakéta- és tüzérségi egységek egy ellenséges parancsnoki állásra, négy élőerő- és haditechnikai koncentrációs területre, valamint három lőszerraktárra mértek csapást - írta jelentésében a vezérkar.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!