Ukrajnai háború - Ukrán vezérkar: folytatódnak a harcok Szoledarért

Orosz-ukrán háború, 2023.01.13

Folyatódnak a harcok a Donyeck megyében lévő Szoledar városért - közölte az ukrán vezérkar péntek esti harctéri helyzetjelentésében, cáfolva ezzel az orosz védelmi minisztérium bejelentését, miszerint az orosz erők elfoglalták a települést

"Bahmut irányában az ellenség a nap folyamán lőtte Szpirne, Bilohorivka, Rozdolivka, Jakovlivka, Szoledar, Kraszna Hora, Bahmut, Kliscsijivka, Kurdjumivka, Druzsba és Pivnicsne településeket. A harcok Szoledarért folytatódnak" - írta a vezérkar.

A kijevi katonai vezetés jelentése szerint pénteken az ukrán légierő kilenc csapást mért az orosz erők felvonulási területeire, a rakéta- és tüzérségi egységek pedig egy parancsnoki állást, hat katonai gócpontot, egy légvédelmi rakétarendszert és három ellenséges lőszerraktárt találtak el. A nap folyamán az orosz hadsereg két rakétacsapást mért a donyecki régióban található Kosztantyinyivka polgári infrastruktúrájára, valamint nyolc légicsapást az ukrán csapatok állásaira. Ezen felül az orosz erők több mint negyven támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!