Ukrajnai háború - Ukrán vezérkar: három Donyeck megyei településre összpontosították az orosz támadásokat

Orosz-ukrán háború, 2023.03.27

Az orosz erők hétfőn alapvetően három Donyeck megyei településre összpontosították támadó műveleteiket: Bahmutra, Avgyijivkára és Marjinkára - számolt be az ukrán vezérkar esti harctéri helyzetjelentésében.

Az ukrán erők a jelentés szerint a nap folyamán 41 orosz támadást vertek vissza a felsorolt települések környékén. A vezérkar közölte, hogy hétfőn az orosz erők hét légi- és tíz rakétatámadást hajtottak végre, ezen felül több mint 15 alkalommal nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán katonák állásaira, és a települések polgári infrastruktúrájára. A rakétacsapásokhoz továbbra is széles körben használnak Sz-300-as légvédelmi rakétákat - írta a vezérkar.

A kijevi katonai vezetés arról számolt be, hogy a nap folyamán az ukrán légierő gépei kilenc csapást mértek az orosz hadsereg élőerő- és katonai felszereléseinek koncentrációs területeire, valamint egy csapást egy légvédelmi rakétarendszerére. Az ukrán erők megsemmisítettek egy orosz Orlan-10 típusú drónt. Az ukrán rakéta- és tüzérségi egységek két orosz parancsnoki állást, és egy élőerő-összpontosulást találtak el.

Olekszij Prokugyin, a dél-ukrajnai Herszon megye kormányzója a telegramon arról adott hírt, hogy az orosz hadsereg légierővel és tüzérséggel támadta egész nap Beriszlav városát, aminek következtében az eddigi információk alapján három civil sérült meg. Hozzátette, hogy a sérültek közül ketten súlyos állapotban vannak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!