Ukrajnai háború - Zelenszkij cáfolta, hogy az orosz katonák már bent lennének Szoledarban

Orosz-ukrán háború, 2023.01.12

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök cáfolta szerdán azt az orosz állítást, amely szerint az orosz katonák már benyomultak volna a Donyeck megyei Szoledar városába.

Volodomir Zelenszkij Erről az államfő esti videoüzenetében beszélt. Szavai szerint a "terrorista állam", Oroszország és "propagandistái" azt a látszatot igyekeznek kelteni, mintha Szoledar egy része már az ellenőrzésük alatt lenne. Ezt szerinte Moszkva azért teszi, hogy Oroszország lakosai támogassák a mozgósítást és reményt adjon azoknak, akik az agresszió mellett állnak. Leszögezte, hogy a harcok folytatódnak, az ukrán erők tartják magukat Donyeck irányában.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy az orosz agresszió csak akkor "apad le, ha az orosz ambícióknak nem lesz más alternatívája, mint a veszteség".

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve kijelentette, hogy Szoledart légideszant alakulatok vették blokád alá északról és délről, a légierő a városban lévő ukrán erődítményeket bombázza, a központban pedig rohamosztagok harcolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!