A kis-Veszprém jön Szegedre, két Élessel

Pick Szeged, 2020.09.10

Nem hittem volna, hogy egy, szegedi szurkolóként ne adj Isten szerethető veszprémi csapat fog egyszer Szegedre látogatni. Pedig most így lesz pénteken, 17.15-től, és ha azt is kívánom, hogy ne a Szeged ellen remekeljenek, akkor is azt mondom, hogy kiemelt figyelemmel fogom kísérni a pénteki vendég csapat útját az NBI-ben.

Pick Szeged küzdőtér A veszprémiek előreláthatólag két Élessel fognak érkezni, az elnök Józseffel, és fiával, a játékos Benedekkel.

Szegedre persze nem győzelmi reményekkel jön a kis-Veszprém, azaz a Veszprémi KKFT. A csapat az Éles Kézisulira épül, és elmondható, hogy tele van fiatal magyar tehetségekkel, amire magyar rajongóként mindig is vágytunk. Az első mérkőzésükön egyből nyertek is a Dabas ellen idegenben, majd jött a Telekom Veszprém (21-37) és most a Szeged elleni mérkőzés. Tiszta sor, hogy a Szegednek igazából könnyedén kell venni a mostani akadályt, de hogy őszinte legyek, én egy olyan, a Szeged elsőségével végződő bajnokságoknak szurkolok a jövőben, ahol nem csak az a kérdés, hogy mennyivel is nyer a többiek ellen a Telekom és a MOL-Pick, hanem esetleg ezen két csapat meccsén (és talán a Tatabányán) kívül más csapatok is csatlakozzanak, legalább a közelükbe, és esetleg több rangadó legyen az első helyre pályázók között a bajnokságban is. Tudom persze, hogy erre nem péntek este fog sor kerülni, de kifejezetten jól jönne egy erős FTC, Gyöngyös, és a magyar kézilabda szintjére felnövő pár fiatal játékos, akár az Éles Kézisulból is.

A szegedieknél sajnos továbbra sem léphet pályára Luka Stepancic. A horvát átlövőnek a lábfejét kell megműteni. Az előzetes hírek szerint legalább 3 hónapig kell őt nélkülözni. Kérdés, belevág-e a Szeged így, lényegileg 1 jobbátlövővel a Bajnokok Ligája szezonba, vagy Martin Stranovszky leigazolásához hasonlóan, aki Sigurmanssont helyettesíti a balszélen,  hoznak a csapathoz egy nemzetközileg jegyzett jobbátlövőt Kasparek mellé/elé. Most erre mernék nagy pénzben fogadni.

Visszatérve a pénteki mérkőzésre, azt 500 néző megtekintheti. Türelmetlenek is voltak a szurkolók, már nagyon szerettek volna bejutni egy összecsapásra, és élőben buzdítani a csapatot. Reméljük, hogy közvetlen jelenlétük nem okoz járvány-felgyorsulást. Ez már viszont egy sokkal hosszabb vitát indítana el. A biztonság fontosabb lenne, de ha mindenki betartja az óvintézkedéseket, ám legyen, és jöjjön be 500 néző. Biztosan nagy szeretettel fogadják majd Éles Józsit, ha eljön Szegedre.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!