A szegedi címvédés csúcs lenne!

Pick Szeged, 2019.05.23

Ezerszer ismételgetett frázis, az lesz a bajnok, aki csütörtökön és vasárnap pillanatnyilag jobb formát mutat.

Férfi kézilabda NB I - MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém
Ne tévesszen meg senkit, és azt hiszem hogy a szegedi szurkolókat nem tévesztette meg az, hogy idén háromból három meccset a Szeged nyert, mármint a 2018/19-es idényre vetítve. De ez mit sem számít. Verhette volna meg a Szeged akár 15-ször is a Veszprémet, a 16. meccs akkor is teljesen másmilyen lenne. Arról nem is beszélve, hogy a bakonyiak az év eleje óta igencsak megtalálták jó formájukat, ismét bárkire veszélyesek. De ez egy oda-visszavágó esetén igaz a Szegedre is.

Nincs jelentős sérült egyik oldalon sem, kivéve Alen Blazevicset, így a legerősebb keretekkel vághatnak neki a csapatok az oda visszavágós rendszernek. És valóban bármi lehet: előfordulhat, hogy a Szeged megnyeri akár a veszprémi mérkőzést is. De ennek a totális ellenkezője is bekövetkezhet. Persze arra senki nem gondol Szegeden, hogy az első meccsen eldőlhet a párharc a Veszprém javára.  

A kapusokon sok fog múlni. Az utóbbi néhány fontos meccsen, de mostanában ide csak az észak macedón Vardar Skopje elleni mérkőzéseket lehet érteni, szóval nem igazán remekeltek a kapusok a kékeknél. Bezzeg Veszprémben. Mikler Roland mondhatni kulcsa volt a Flensburg elleni továbbításnak, és akkor még egy szót sem ejtettünk az állandóan szenzációs formát elővenni képes Sterbik Árpádról. Kapus fronton talán egy kicsit jobban áll a Veszprém tehát, de ismerjük a szegedi hálóőröket, tényleg bármikor képesek ők is extrát nyújtani. Nagyon fontos lesz az átlövők szerepe. Bodó Ricsinek ismét meg kell találnia elveszett jó formáját, és a tavai bajnoki döntőkre jellemző óriási gólokkal kell észrevetetnie magát. Az utóbbi meccseken Balogh Zsolt sem remekel, de talán a búcsúja szép lesz. Szépnek kell lennie! És akkor még nem beszéltünk Zsitnyikovról, és Maquedáról.
A Bakonyiaknál pedig két átlövő óriás búcsúzik: az idény végén mind Nagy László, mind Momir Ilics szögre akasztja a szerelését. Nyilván szépen akarnak búcsúzni.

Nem lehet, vagy talán nem érdemes minden pozíciót külön kielemezni. Annyit azonban érdemes hozzátenni a dolgokhoz, hogy óriási taktikai csata fog folyni a kispadokon. Mester és tanítványa. Mostanában megszokhattuk. A Pastor-Davis meccsből eddig a Mister jött ki jól: A két csapat bajnoki összecsapásán kiváló védekezéseket láthattunk, és a Szeged javára kicsit jobb támadójátéka döntött.

Persze mehetnénk még tovább is. De minden okoskodás értelmét veszti, és minden a pályán fog eldőlni. Csütörtökön és vasárnap: Veszprém-Szeged és Szeged-Veszprém. Május 26-án este mindent tudni fogunk.

Boros Tamás
(Webrádió)

Címkék

Mol-Pick Szeged Telekom Veszprém
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!