Exkluzív interjú Pedro Portelaval : „ A jó formám kulcsa nem más, mint a munka”

Pick Szeged, 2014.04.19

A hétvégén újabb fontos mérkőzés vár a Pick Szegedre. Juan Carlos Pastor együttese vasárnap este 18 órától a portugál Sporting CP otthonában lép pályára.

Pedro Portela - Sporting Liszabon CP Amíg a Sporting kupagyőzelem után várhatja a találkozót, addig a Pick Szegednek egy Magyar Kupa vereség után kell javítania. A Sporting az elmúlt hétvégén megnyerte a Portugál Kupát, ahol a csapat szélsője Pedro Portela gólkirály lett és a döntőn 12 találatot szerzett. Az Ehf- kupában is ő a legeredményesebb játékosa a Sportingnak, 48 találatával vezeti az Ehf- kupa góllövőlistáját. Pedro Portela a Pick Szeged elleni mérkőzés előtt adott exkluzív interjút oldalunknak.

  • Szeretnék gratulálni, mivel megnyertétek a Portugál Kupát a Braga ellen. Mit jelent ez a kupa neked és a csapat számára?
Nagyon köszönöm a gratulációt. Ez a győzelem nagyon fontos a csapatnak, mert azon a munkán alapul, amit folyamatosan fejlesztettünk, alakítottunk. Emellett a Portugál Kupa megnyerése azon célok egyike volt, amelyet kitűztünk a szezon kezdetén.

  • Nemcsak a csapatodnak ment jól, hanem neked is. 12 gólt lőttél a döntőben és gólkirály is lettél. Ha megnézzük az Ehf- kupa góllövőlistáját ott is az első helyen láthatunk. Úgy tűnik idén nagyon jó formában vagy. Hogy érzed ez minek köszönhető?
Igen, én is úgy érzem, hogy jó formában vagyok, és remélem, a jövőben is jó teljesítményt tudok majd nyújtani a mérkőzéseken. A jó formám kulcsa nem más, mint a munka. Ugyanakkor a csapatom játékstílusa  is kedvező számomra. Ez egy nagyon gyors játék, ahol jól érzem magam.

  • Ha Lisszabonról és a sportról beszélünk elsőnek a labdarúgás jut az emberek eszébe. Mennyire népszerű a kézilabda Lisszabonban?
A kézilabda Lisszabonban a tapasztalat szintjén van. Nem annyira népszerű, mint a labdarúgás, mivel a portugál emberek életét a foci határozza meg. Azonban a portugál kézilabdacsapatok elmúlt időszakban nyújtott teljesítményeinek, eredményeinek is köszönhetően az emberek egyre jobban hisznek ebben a sportban, és fejlődés tapasztalható.

  • Jelenleg vezetitek a bajnokságot, de több csapat  is esélyes az első helyre. Hogy látod az esélyeket a bajnokságban?
A fő célja a Sportingnak nem lehet más, mint a bajnokság megnyerése. Ez a kezdetektől így van. A célunk elérése lehetséges, és harcolni fogunk a bajnokságért.

  • Beszéljünk a vasárnapi Ehf- kupa mérkőzésről. Mennyire örültél, hogy a Pick Szeged lesz a következő ellenfél?
A Pick Szeged egy nagyon jó, jól szervezett csapat, számos nagyon jó játékossal, akiknek tudásuk alapján a Bajnokok Ligájában lenne a helye, de mi szeretnénk megmutatni, hogy nem lesz egyszerű kiejteni minket.

  • Vasárnap otthon kezditek a párharcot és a második mérkőzés lesz Szegeden. Hogy látod a csapatod esélyeit a Pick Szeged elleni mérkőzéseken?
A Sportingnak, hogy továbblépjen ebből a párharcból, két nagyon jó mérkőzést kell játszania nagyon kevés hibával. A Pick Szeged hozzászokott már az ilyen típusú mérkőzésekhez. Nekünk most itt a lehetőség, hogy az egység, minőség és játékstílus segítségével megragadjuk az esélyünket és továbbjussunk.

Az interjút Kovács Máté készítette a Webrádió számára.



(Webrádió)

Galériánk

Pedro Portela - Sporting Liszabon CP Pedro Portela - Sporting Liszabon CP
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!