Férfi kézilabda BL - A Szeged szerdai mérkőzésével kezdődik a rájátszás első köre - ELŐZETES

Pick Szeged, 2018.03.20

A német THW Kiel és a MOL-Pick Szeged szerdai mérkőzésével veszi kezdetét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulója, amelynek továbbjutói a negyeddöntőbe kerülnek.

A két csapat legutóbb 2016 tavaszán, a BL-nek ugyanebben a szakaszában találkozott, akkor Szegeden négy-, Kielben pedig hétgólos hazai siker született, így a németek jutottak tovább. Egy idénnyel korábban a negyeddöntőben a magyar együttes előbb két találattal győzött, majd nyolccal kikapott.

A mostani párharcot is hazai környezetben kezdte volna a Szeged, de a két klub felcserélte a pályaválasztói jogot, mert az első meccs eredeti, hétvégi időpontja ütközik a THW Kiel - Rhein-Neckar Löwen német bajnoki rangadóval, amit a televíziós közvetítés miatt nem lehetett elhalasztani.

A 19 órakor kezdődő találkozót talpsérülés miatt biztosan kihagyja a szegediek szlovén beállója, Matej Gaber, a többiek egészségesek.

A magyar együttes kimondottan jó formában van, a BL csoportkörének utolsó fordulójában szoros meccset játszott a Barcelona otthonában, és csupán egy góllal kapott ki, a magyar bajnoki rangadón pedig - 15 év után - győzni tudott a Veszprém vendégeként.

A Kiel ezzel szemben három bajnoki mérkőzést veszített a közelmúltban, illetve kikapott hazai pályán a lengyel Kielcétől a Bajnokok Ligájában.

Bodó Richárd hangsúlyozta, nem szabad, hogy bárkit is megtévesszen a német csapat idei szereplése, mert bár nem remekelnek a Bundesligában, a keretük bombaerős.

"Felkészültünk a THW játékából, jó volt, hogy most több mint egy hetet csak erre a meccsre koncentráltunk. Jóval frissebbek is vagyunk. Rengeteg videóztunk, elemeztük a játékukat. Ha mindent úgy csinálunk, ahogy Juan Carlos Pastor vezetőedző kéri, jó eredményt érhetünk el" - nyilatkozta a válogatott balátlövő.

A szegedi visszavágóra jövő vasárnap kerül sor.


A negyeddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések:

szerda:

------
THW Kiel (német) - MOL-Pick Szeged 19.00

szombat:

-------
Vive Kielce (lengyel) - Rhein-Neckar Löwen (német) 16.00
Meskov Breszt (fehérorosz)-HBC Nantes (francia) 17.30
IFK Kristianstad (svéd) - Flensburg-Handewitt (német) 18.00

vasárnap:

--------
Skjern HB (dán)-Telekom Veszprém 16.50
Montpellier HB (francia)-Barcelona (spanyol) 17.00


A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő macedón Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!