Férfi kézilabda BL - Játék nélkül kapott két pontot a Szeged

Pick Szeged, 2021.02.26

Nem fogják lejátszani a norvég Elverum és a MOL-Pick Szeged mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a győzelemért járó két pontot pedig a magyar csapat kapja.

Az európai szövetség (EHF) pénteken döntött a koronavírus-járvány és az annak kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt elhalasztott mérkőzésekről, amelyeknek továbbra sem találtak új időpontot. A vétlen fél minden esetben 10-0-s gólkülönbséggel kapta meg a két pontot. A kivételt a Paris Saint-Germain és a Vardar Szkopje elmaradt találkozója jelenti, ugyanis a francia és az északmacedón együttes is egy-egy pontot kapott, 5-5-ös gólkülönbséggel.

A fehérorosz Meskov Breszt és a portugál FC Porto elhalasztott mérkőzésének sorsáról továbbra sem döntött az EHF.

Az európai szövetség február 10-én meghozott döntésének értelmében minden csapat továbbjut a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportköréből.

A férfi és a női BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak, illetve zajlottak a küzdelmek. Az eredeti versenykiírás szerint az első két-két helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek vesznek részt a rájátszás első fordulójában, a 7-8. helyezettek pedig kiesnek. A módosítás értelmében minden együttes továbbjut és részt vesz a nyolcaddöntőben. A döntés a magyar csapatok közül a férfiaknál a Telekom Veszprémet, a MOL-Pick Szegedet, a nőknél pedig a címvédő Győri Audi ETO KC-t és az FTC-Rail Cargo Hungariát érinti.

A férfi és a női Európa-ligában is voltak megállapított eredmények, de a lebonyolítás nem változott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!