Férfi kézilabda BL - Zágrábban győzött a Szeged

Pick Szeged, 2019.10.20

A MOL-Pick Szeged öt góllal nyert a PPD Zagreb otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap.

Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb A két csapat 15. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a Szeged három döntetlen és négy vereség mellett nyolcadszor nyert.


  • Eredmény,

Férfi BL, csoportkör, 5. forduló, A csoport:
PPD Zagreb (horvát) - MOL-Pick Szeged 21-26 (10-15)

A szegediek keretéből ezúttal Stefan Sigurmannsson és Alen Blazevic hiányzott, ráadásul a 17. percben Bogdan Radivojevic piros lapot kapott, mert fejbe lőtte a zágrábiak kapusát.

A hazaiak 5-4-re még vezettek, ezt követően fordított a valamivel pontosabban játszó vendégcsapat. Mindkét oldalon két-két büntetőt védtek a kapusok, a játékot pedig számos kiállítás tarkította. A horvátok a harmadik büntetése miatt az első félidő hajrájában elveszítették a szlovén Gasper Hrastnikot.

A Szeged pontosabban támadott, és Mikler Roland védéseire alapozva 7-2-es sorozatot produkált, így magabiztosan, öt góllal vezetett a szünetben.

A kapusok a második felvonásban is remekeltek, a 42. percben a Szeged még csak hárommal vezetett, ezt követően viszont egy újabb 7-2-es szériával eldöntötte a meccset. A csongrádiak egy vereség és egy döntetlen mellett harmadszor nyertek a mostani idényben, a zágrábiak továbbra is nyeretlenek.

A mezőny legeredményesebb játékosa a PPD Zagreb beállója, Marin Sipic volt hat góllal, a szegediek közül Mario Sostaric és Jorge Maqueda ötször volt eredményes.

A Szeged két hét múlva a szlovén RK Celje PL csapatát fogadja a BL csoportkörében, a Telekom Veszprém pedig november 2-án a lengyel Vive Kielce vendége lesz.


szombaton játszották:
B csoport: Telekom Veszprém-Vardar Szkopje (északmacedón) 39-30 (21-17)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!