Férfi kézilabda MK - A Veszprém visszahódította a trófeát

Pick Szeged, 2021.04.12

A Telekom Veszprém 28. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupát, mivel 28-26-ra nyert a legutóbbi győztes MOL-Pick Szeged ellen a szigetszentmiklósi négyes döntő utolsó mérkőzésén, a hétfő esti fináléban.

Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged A Veszprém 37. alkalommal jutott kupadöntőbe, a hétszeres győztes Szeged pedig a 21. fináléját játszotta.


Eredmény, döntő:
Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 28-26 (14-12)
------------------------------------------------

lövések/gólok: 45/28, illetve 40/26

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 7/5

kiállítások: 16, illetve 14 perc


A Veszprém keretéből Andreas Nilsson, Rasmus Lauge Schmidt és Jorge Maqueda hiányzott, szegedi oldalon a két sérült, Luka Stepancic és Nik Henigman nem játszott.

Mindkét csapat rendkívül kemény védekezéssel kezdett, ezért a játékosoknak alaposan meg kellett küzdeniük minden gólért. Sok volt a szabálytalanság, a kiállítás, a büntető és a reklamálás, és a Veszprém dolgát némileg megnehezítette, hogy védelmének alapembere, Blaz Blagotinsek kevesebb mint tíz perc alatt két kiállítást kapott. A 13. percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között: a Szeged vezetett 7-5-re, de ellenfele kétirányítós játékra váltott, csakhamar egyenlített, és amikor 13-11-re már a bajnokcsapatnál volt az előny, Juan Carlos Pastor időt kért. A hajrában is kiegyenlített volt a játék, a szünetben a Veszprém vezetett 14-12-re.

A második félidőt - kapusának lecserélésével - létszámfölényes támadójátékkal kezdte a Szeged, ám ezt kihasználva ellenfele három találattal ellépett. A játék képe nem változott, mindkét együttes sok időt töltött - olykor kettős - emberhátrányban, de a Veszprém ebben a hektikus időszakban is növelni tudta a különbséget (23-19) kiváló védekezésének köszönhetően.

A hajrában sem tudott fordítani a Szeged, amely ugyan csökkentette a különbséget, de végül elveszítette a trófeát, mivel ellenfele végig rendkívül taktikusan kézilabdázott.

A veszprémi Omar Jahja hat, Rogerio Moraes és Petar Nenadic öt-öt gólt szerzett, a szegedi Bogdan Radivojevic hat, Stanislav Kasparek öt találatig jutott. Vladimir Cupara hat, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Mikler Roland tíz lövést hárított.

David Davis a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, természetesen nagyon boldog, hiszen ez az első kupagyőzelme a Veszprém vezetőedzőjeként, és azzal a céllal érkeztek a négyes tornára, hogy visszahódítsák a trófeát.

"Egy döntő mindig nagyon nehéz mérkőzés, különösen egy olyan ellenféllel szemben, mint a Szeged. Ma azonban jó teljesítményt nyújtottunk minden játékelemben, noha olykor voltak nehézségeink" - nyilatkozta.

Juan Carlos Pastor úgy vélekedett, hat a hat ellen jól védekeztek és jól játszottak, emberhátrányban azonban akadtak problémáik.

"A második félidőben rendre a Veszprém vezetett két-három góllal, mi nem tudtuk belőni a ziccereinket és a hétmétereseket, így nem tudtunk egyenlíteni, hogy lehessen esélyünk a meccs végén. Ezen dőlt el a találkozó" - nyilatkozta.

A spanyol szakvezető hangsúlyozta, büszke a csapatára, főleg azokra, akik sérülten is vállalták a játékot, de egy döntő megnyeréséhez kevesebbet kell hibázni és jobban kell játszani.


Korábban:

a 3. helyért:
Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT 28-27 (11-12, 25-25) - hétméteresekkel
(MTI)

Címkék

Telekom Veszprém MOL-Pick Szeged Férfi Kézilabda Magyar Kupa

Galériánk

Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged Kézilabda - Férfi Magyar Kupa - Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!