Férfi kézilabda MK - Döntőben a címvédő Szeged

Pick Szeged, 2021.04.11

A címvédő MOL-Pick Szeged lesz a bajnok Telekom Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében, miután az elődöntőben 41-21-re legyőzte a Veszprémi KKFT csapatát a szigetszentmiklósi négyes döntő vasárnapi játéknapján.

Pick Szeged küzdőtér A hétszeres győztes Szeged 21. alkalommal jutott kupadöntőbe, ahol korábban is mindig a Veszprémmel találkozott.


Eredmény, elődöntő:
MOL-Pick Szeged - Veszprémi KKFT 41-21 (23-11)


lövések/gólok: 53/41, illetve 52/21

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 2/2

kiállítások: 6, illetve 6 perc


A szegediektől a sérült Luka Stepancic és Nik Henigman hiányzott, a veszprémieknél viszont visszatért a válogatott kapus Borbély Ádám, akinek március elején eltörött a kézközépcsont a bal kezének kisujja fölött.

Esélyeshez méltóan kezdett a Szeged (4-1), és bár a VKKFT felzárkózott 5-4-re, Tombor Csaba vezetőedzőnek a 12. percben időt kellett kérnie, mert játékosai elkezdtek kapkodni, ami hibákhoz vezetett, így az ellenfél 8-4-re ellépett. A címvédő bokasérülés miatt elveszítette a szlovák Martin Stranovskyt, ám a lendülete nem tört meg, Bogdan Radivojevic vezérletével a 22. percben tíz góllal vezetett, a szünetben pedig már 23-11 volt az állás.

A második félidőben is remekül védekezett a Szeged, ellenfele sok lövést rontott, így a csongrádiaknak volt alkalmuk több taktikai variációt - például a létszámfölényes támadójátékot - gyakorolni. A Mikler Roland helyére beállt Mirko Alilovic remekül védett, ezt kihasználva együttese a vártnál is nagyobb különbséggel, húsz találattal nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa Radivojevic volt, aki mind a nyolc lövését gólra váltotta. Mikler hat, Alilovic 12 védéssel járult hozzá a sikerhez. A veszprémieknél a két legendás játékos, Éles József és Fazekas Nándor fiai, Éles Benedek és Fazekas Gergő öt-öt találatig jutottak.


Korábban:
Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 43-26 (23-12)

hétfőn játsszák:
a 3. helyért: Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT 17.30 döntő: Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 19.45
(MTI)

Címkék

MOL-Pick Szeged Veszprémi Kkft
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!