Férfi kézilabda NB I - Négygólos szegedi előny a döntőben

Pick Szeged, 2018.05.12

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 32-28-ra legyőzte a címvédő Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabda NB I döntőjének első, szombati mérkőzésén.

Férfi kézilabda Magyar Kupa - MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém
  • Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 32-28 (16-13)

a legeredményesebb játékosok: Sigurmannsson 6, Bodó 5, Bánhidi, Skube, Sostaric 4-4, illetve Manaszkov 6, Ilic, Gajic 4-4


A Szeged játékosai közül mindenki egészséges, a keretből taktikai okokból ezúttal a spanyol Pedro Rodríguez, valamint az idény végén - tíz év után - távozó Zubai Szabolcs maradt ki. Utóbbinak ez lett volna a búcsúmérkőzése hazai pályán. A Veszprémből sérülés miatt Lékai Máté, Győri Mátyás, a francia William Accambray és a svéd Andreas Nilsson hiányzott, de Ancsin Gábort és a spanyol Cristian Ugaldét sem nevezték.

Remekül kezdtek a házigazdák (3-0), a vendégek öt perc után szerezték első góljukat. Bár a szegediek lendülete némileg megtört, horvát kapusuk, Marin Sego bravúrosan védett, így sikerült megőrizniük a különbséget (8-5). A macedón Dejan Manaszkov vezérletével felzárkózott, majd a 23. percben a szlovén Dragan Gajic találatával egyenlített a címvédő (11-11). A hajrában mindkét oldalon sokat hibáztak a játékosok, és mivel a Mikler Roland helyére becserélt veszprémi kapus, a horvát Mirko Alilovic sem tudott kiemelkedően teljesíteni, a hazaiaknak sikerült ismét háromgólos előnybe kerülniük. Bánhidi Bence volt a legeredményesebb szegedi, a szlovén Matej Gaber pedig az utolsó pillanatban betalált az üres kapuba, ezzel lett 16-13 az állás az első félidő végén. A félidő a megszokottnál kevesebb büntetést, mindössze egy kiállítást, illetve két büntetőt hozott.

A második félidő első felében mindkét oldalon kimaradt egy-egy hétméteres, Sego ezen kívül ziccereket is hárított. A 46. percben vezetett először néggyel a Szeged (24-20), két és fél perccel a vége előtt pedig már hattal (31-25). Ezt követően a vendégek - akik egyszer sem vezettek a találkozón - egy 3-1-es sorozattal csökkentették hátrányukat.

A visszavágót jövő vasárnap 15 órától rendezik Veszprémben.

A MOL-Pick Szeged vezetőedzője, Juan Carlos Pastor a lefújás után elmondta, fontos volt a kiváló kezdés, mert szinte végig vezetni tudtak, bár sok hibával játszottak.

"Amikor jól kézilabdáztunk, elhúztunk, amikor rosszabbul, akkor pedig feljött a Veszprém. Ez egy igazi döntő volt, harcolt mindkét csapat, lehetett volna több és kevesebb is a különbség" - nyilatkozta a spanyol szakvezető. Hozzátette, ugyanígy kell játszaniuk a visszavágón is.

A Veszprém vezetőedzője, Ljubomir Vranjes megérdemeltnek nevezte ellenfelük győzelmét, illetve megjegyezte, nagy nyomást helyeztek rájuk a szegedi játékosok és a szurkolók.

"Marin Sego nagyon jól védett, a Szeged nyerhetett volna akár héttel vagy kettővel is. Nem lehetetlen küldetés, hogy bajnokok legyünk" - vélekedett.

  • Sajtótájékoztató:

&t=32s
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!