Férfi kézilabda BL - A Veszprém a PSG-vel, a Szeged a Kiellel találkozik a nyolc között

Pick Szeged, 2015.03.24

Az MKB-MVM Veszprém a francia PSG Handballal, a MOL-Pick Szeged pedig a tavaly döntős német THW Kiel együttesével találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében - derült ki az európai szövetség keddi, bécsi sorsolásán.

A Veszprém egy éve is a párizsi csapattal került össze a legjobb nyolc között, akkor az első mérkőzésen a francia fővárosban a kilencgólos Nagy László vezérletével 28-26-ra, majd a visszavágón hazai környezetben 31-26-ra nyert a magyar bajnok.

"Ahhoz, hogy bekerüljünk a Final Fourba, minden ellenfelet le kell győznünk. Remélem, hogy sikerül olyan eredményt elérnünk, mint tavaly, ezen kell dolgoznunk az elkövetkező hetekben" - idézte a veszprémi klub honlapja Nagy Lászlót.

Antonio Carlos Ortega vezetőedző szerint a BL nyolcaddöntőben már nincs könnyű ellenfél. Mint mondta, a párizsiaknak fantasztikus keretük van, tele kiváló képességű játékosokkal, így hatalmas kihívás elé néznek.

A Szeged már a nyolcaddöntőben is nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy kettős győzelemmel búcsúztatta a német bajnokság második helyén álló Rhein-Neckar Löwent, most pedig még nagyobbra lenne szüksége a Bundesligában éllovas, háromszoros BL-győztes, az előző körben a címvédő Flensburgot búcsúztató Kiellel szemben.

A negyeddöntő másik két párharcában a horvát HC Zagreb a spanyol Barcelonával, míg a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshabaev által irányított lengyel Kielce a macedón Vardar Szkopjével csap össze.

A Veszprém idegenben, míg a Szeged hazai környezetben kezdi a párharcát. A negyeddöntő első összecsapásait április 8. és 12., visszavágóit pedig 15. és 19. között kell megrendezni.

Az elődöntő sorsolása április 21-én lesz, a kölni Final Fourra május 30-án és 31-én kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!