Skjern Handbold vs Mol-Pick Szeged: Mindenki készül Dániában

Pick Szeged, 2018.11.11

Érdekes fordulatokat vesz néha az élet. Ha tavaly ilyenkor lett volna a Skjern-Pick Szeged meccs, akkor egy senki által nem ismert dán kiscsapat játszik egy válságban lévő Szegeddel, és ez a meccs tökéletes alkalom a vereség-szériából való kilábalásra.

Pick Szeged küzdőtér
Ma szinte minden az ellenkezője. A Szegednek nem szabad, hogy rossz spirálba kerüljön a párizsi, egyébként tisztességes és tapsot érdemlő veresége után. Mert ennek a sportban mindig benne van a lehetősége. A dán kiscsapat pedig, noha nem lett világverő alakulat, senki sem intézheti el kézlegyintéssel. Pedig nem tett semmi különöset ez a Skjern, megvert a csoport 3 gyenge csapatából kettőt. Sőt, a Zágráb ellen hazai parketten csak ikszelni tudott. Ám időnként vereségei ellenére is tud nagyot alkotni. A PSG csak kettő góllal nyert ellenük Dániában, és múlt héten a Flensburgnak is okoztak gondot. tavaly tavasz óta ráadásul rajtuk maradt, hogy kiütötték a nyolcaddöntőben a Veszprémet.  

A kapuban Emil Nielsen Európa szintűvé nőtte ki magát és ott lesz a pályán az elmúlt évtized két nagy dán egyénisége, Mogensen és Eggert. Azonban a dánok csapatként is hajlamosak lehetnek nagyot alkotni.

Esélyes tehát a Szeged, azonban az óvatosság nem árt. Ezt tudatják a szegedi fiúk is. Rossz formában nincsenek. Annyi történt pusztán, hogy egy világsztár alakulat otthonában vereséget szenvedtek. A csapatból mindenki hadra fogható, és kell is. Kell a jó védési hatékonyság a kapuban, Párizsban láthattuk, hogy mi van akkor, ha ez nincs meg. A mezőnyjátékosok pedig általában, ha nyilván nem is kivétel nélkül, de tudták magukat hozni. Én személy szerint remélem, hogy Bombac most már 10 percnél tovább is tud egy meccsen értékelhetőt hozni.  

Szurkolunk neki is, a csapatnak is ma 16. 50-kor Dániában.

Boros Tamás

(Webrádió)

Címkék

Mol-Pick Szeged Skjern Handbold EHFCL
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!