2024-től érkezhet az Apelgren-Källman duó Szegedre?

Pick Szeged, 2023.05.06

A svéd aftonbladet.se portál tudni véli, hogy a Sävehof trénere, Michael Apelgren aláírt az OTP-Bank Pick Szeged csapatához, a másodedző pedig Jonas Källman lesz.

Michael Apelgren A portál úgy tudja, hogy a svéd edző két éves kontraktust kötött a Tisza-parti együttessel. A megállapodás 2024 nyarától szól, tehát Juan Carlos Pastor edző pótlását egy évig valahogy meg kell oldania a klubnak. Bizonyos információk szerint az átmeneti időszakot a Kárpáti Krisztián - Vladan Jordovic párosra bíznák, azonban információink szerint elképzelhető, hogy nem ez lesz a végleges megoldás. Jordovic a Pick Szeged utánpótlás szakmai igazgatója, egyébként mestersport és európai mester edző, míg Kárpáti Krisztián a klub U22-es akadémiájának vezetője.

Az Apelgren-Källman edződuó híre már jó ideje izgalomban tartja a csapat szimpatizánsait, a svéd portál úgy tudja a bejelentésre sem kell már túl sokat várni. Azt szintén a svéd oldal írta meg először, hogy a Pick több mint 1 millió svéd koronás ajánlatot tett a Sävehof edzőjének kivásárlására, azonban ez meghiúsult. Így nem volt más megoldás, minthogy a klub kivárja a szerződés lejártát, majd a portál szerint 2 éves kontraktust írt alá a szegedi alakulattal, amelyet hamarosan bejelenthetnek. Azt a portál sem tudja, hogy vajon Jonas Källman 2024 nyaráig tovább folytatja-e karrierjét az SL Benfica csapatában, ahová 2021-ben szerződött.  

A Pick ajánlat elfogadása vélhetőleg azt is jelentheti, hogy Apelgren távozik a svéd válogatott másodedzői posztjáról.

Az átmeneti időszakra egyébként szóba került a Veszprém korábbi trénerének, David Davisnak a neve, azonban úgy tudjuk, hogy a megállapodás noha sikerrel kecsegtetett, mégis kútba fulladt, Davis végül visszautasította az ajánlatot. 

Fotó: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!