Férfi kézilabda BL - A negyedik meccsét is elveszítette a Szeged

Pick Szeged, 2022.10.06

A Pick Szeged házigazdaként simán, 41-29-re kikapott a dán Aalborg HB a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB A szegedieknek volt már ennél hosszabb vereségsorozatuk a BL-ben, ugyanis a 2009/10-es idényben, majd 2011-ben is hat meccset veszítettek egymás után, de 41 gólt még soha nem kaptak. Az eddigi negatív rekordjuk 1997-ben született, amikor 40-17-re kaptak ki a Barcelonától.


Eredmény, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
Pick Szeged-Aalborg HB (dán) 29-41 (15-17)
Szeged, 5300 néző. V: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
SZEGED: Mikler – SOSTARIC 6, Garciandía 3, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 2, Frimmel 4. Csere: Alilovic (kapus), Rosta M. 4, B. Radivojevics 2 (2), Gaber, Marins, Blonz 1, Szita, Tönnesen 3. Edző: Juan Carlos Pastor
AALBORG: Gade – BJÖRNSEN 6, Sandell, J. Nielsen 4, Möllgaard, Pálmarsson 1, BARTHOLD 10. Csere: AGGEFORS (kapus), M. HANSEN 12 (3), Antonsen 1, HANGAARD 6, Claar 1, B. Jagobsen. Edző: Stefan Madsen

lövések/gólok: 50/29, illetve 56/41

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 4/3

kiállítások: 10, illetve 4 perc


A magyar bajnoki címvédő hazaiak közül Luka Stepancic és Borut Mackovsek, a vendégektől Martin Larsen, Buster Juul és Christian Termansen hiányzott.

Remekül kezdett és gyorsan ellépett három góllal a Szeged, és bár Bánhidi Bence egyik ujja már az ötödik percben megsérült, a helyére beállt Rosta Miklós is eredményes volt a beállóposztról. A dánok gyorsan rendezték soraikat, Mikkel Hansen vezérletével a 16. percben egyenlítettek, de a vezetést ekkor még nem tudták átvenni, mert a házigazdák támadásban és védekezésben is összeszedettebben játszottak, mint az előző három - egyaránt elveszített - BL-meccsükön. Az Aalborg a 26. percben került először előnybe, majd Kent Robin Tönnesen egyszerre két kiállítást kapott - egyet lökésért, egyet reklamálásért -, vagyis négy percig nem terhetett vissza.

A szünetben 17-15 volt az állás a dánok javára, ráadásul a második félidőt 3-0-s sorozattal kezdték. Hazai oldalon egyre több volt a rontott lövés, a technikai hiba, az eladott labda, és mivel a Mikler Roland helyére beküldött Mirko Alilovic nem remekelt, a magyar válogatott kapus hamarosan visszatért. A 38. percben már hét találat volt a különbség, ezért a folytatásban az Aalborg tapasztalt kézilabdázói tudatosan lassították a játékot. Az elbizonytalanodott szegedieknek a hátralévő időben nem volt esélyük közelebb férkőzni ellenfelükhöz.

Az utolsó percben, 11 gólos hátránynál jó néhány hazai szurkoló fehér zsebkendőt lobogtatott a megadás jeleként, mert kedvenceik egy 2-8-as sorozattal zárták a találkozót.

A házigazdáknál Mario Sostaric hat góllal, Mikler Roland kilenc, Mirko Alilovic két védéssel zárt. A túloldalon Sebastian Barthold és Mikkel Hansen egyaránt tíz gólt lőtt, Mikael Aggefors 12, Simon Gade öt lövést hárított.



A két együttes kilencedik egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és két döntetlen mellett harmadszor győzött az Aalborg.

A négy vereséggel álló Szeged október 26-án a norvég Elverumot fogadja, a négy sikerrel rendelkező Telekom Veszprém pedig másnap a német bajnok Magdeburgot látja vendégül a csoportkör ötödik fordulójában.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!