Férfi kézilabda BL - A Szeged legyőzte a norvég bajnokot

Pick Szeged, 2024.02.15

A Szeged házigazdaként 29-27-re legyőzte a norvég Kolstad HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, csütörtökön, ezzel fontos lépést tett a továbbjutás felé.

Férfi kézilabda BL - OTP Bank-Pick Szeged-Kolstad HB

  • Eredmény, csoportkör, 11. forduló, A csoport:
OTP Bank-Pick Szeged - Kolstad HB (norvég) 29-27 (15-13)


lövések/gólok: 52/29, illetve 50/27

gólok hétméteresből: 0, illetve 4/3

kiállítások: 8, illetve 4 perc


A hazaiak keretéből Nagy Martin, Matej Gaber és Szymon Dzialakiewicz hiányzott.

Eleinte mindkét oldalon a támadójáték működött jobban, a védekezés kevésbé, majd a szegediek hátsó alakzata egyre hatékonyabbá vált, Mikler Roland többször is bravúrral védett, és egy 5-0-s sorozattal a hazaiak 10-6-ra elléptek. A túloldalon Torbjörn Bergerud is remekül védett, de ezt csapata nem tudta kihasználni, mert a szegediek nagyon figyeltek, hogy a norvégok ne alkalmazhassák a gyors játékukat. A házigazdák minden posztról betaláltak, de az utolsó percben két gólt is kaptak, így a szünetben 15-13-ra vezettek.

A második félidőt lendületesebben és pontosabban kezdték a vendégek, akik a negyvenedik percben egyenlítettek. Ekkor Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért, létszámfölényes támadójátékra állította át együttesét, és kulcsposztokon cserélt, visszaküldte a vállát és a derekát fájlaló Dean Bombacot irányítani, illetve Luka Stepancic lett a jobbátlövő. A taktikai húzás és a cserék is jól sikerültek, egy négyes gólsorozattal megint ellépett a Szeged, ám ekkor az ellenfél is időt kért, a folytatásban javított a védekezésén és az 52. percben újfent egyenlített.

Hét perc után dobott ismét gólt a Szeged, ám a Kolstad 1-0 és 6-5 után 25-24-nél újra vezetett. Erre egy 4-1-es sorozattal válaszoltak a nagyszerűen küzdő hazaiak, akik remekül játszottak az idővel is, így rendkívül fontos győzelmet arattak a norvég bajnokcsapat ellen.

Bánhidi Bence nyolc, Mario Sostaric hat, Sebastian Frimmel négy góllal, Mikler Roland 13, Emil Kheri Imsgard két védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sigvaldi Björn Gudjonsson nyolc, Simen Ulstad Lyse hét, Gabriel Setterblom öt alkalommal talált be, Torbjörn Bergerud húsz védéssel zárt.

"A vendégek sérült játékosaik nélkül érkeztek, nem volt annyi lehetőségük cserélni, ennek ellenére végig nagyon szoros küzdelemre késztettek minket" - értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón Kárpáti Krisztián.

Hozzátette, nagyon jól küzdöttek és a gyöngyösi bajnoki vereség óta eltelt tíz napban sikerült rendezniük a soraikat, ezúttal a szebbik arcukat mutatták.

"A fontos pillanatokban mindig volt egy-egy játékosunk, aki meg tudott újulni és a segítségünkre volt" - nyilatkozta.



A hat győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló szegediek jövő szerdán a dán Aalborg HB otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.


Az állás: 1. THW Kiel (német) 16 pont, 2. Aalborg HB (dán) 14, 3. Industria Kielce (lengyel) 13 (321-309), 4. Paris Saint-Germain (francia) 13 (333-325), 5. Szeged 13 (315-318), 6. PPD Zagreb (horvát) 10, 7. Kolstad HB 9, 8. Eurofarm Peliszter (északmacedón) 0

Az első hat helyezett jut tovább a csoportkörből.


Később: B csoport: FC Porto (portugál)-Telekom Veszprém 20.45
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda BL - OTP Bank-Pick Szeged-Kolstad HB Férfi kézilabda BL - OTP Bank-Pick Szeged-Kolstad HB Férfi kézilabda BL - OTP Bank-Pick Szeged-Kolstad HB Férfi kézilabda BL - OTP Bank-Pick Szeged-Kolstad HB Férfi kézilabda BL - OTP Bank-Pick Szeged-Kolstad HB Férfi kézilabda BL - OTP Bank-Pick Szeged-Kolstad HB Férfi kézilabda BL - OTP Bank-Pick Szeged-Kolstad HB
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!