Férfi kézilabda BL - Döntetlennel zárta a csoportkört a Szeged

Pick Szeged, 2022.03.10

A Pick Szeged a harmadik helyen végzett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában, miután házigazdaként 29-29-es döntetlent játszott a francia Montpellier-vel az utolsó forduló csütörtöki játéknapján.

Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Montepellier HB A magyar bajnoki címvédő a német Flensburg csapatával találkozik a rájátszás első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért.


Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:
Pick Szeged-Montpellier HB (francia) 29-29 (17-16)
--------------------------------------------------

lövések/gólok: 47/29, illetve 49/29

gólok hétméteresből: 6/5, illetve 6/3

kiállítások: 10, illetve 10 perc


A hazaiak keretéből ezúttal Bánhidi Bence és Luka Stepancic hiányzott, a vendégcsapattal viszont Hugo Descat, Gilberto Duarte, Olafur Gudmundsson, Lucas Moscariello és Valentin Porte sem utazott el Szegedre.

Jól kezdett a házigazda, ám ezt egy viszonylag hosszú megingás követte, amit a franciák előbb egy 3-0-s, majd egy 4-1-es sorozattal használtak ki, így a 18. percben 9-7-re vezettek. A Szeged igyekezett gyors akciókkal, sok mozgással kihasználni a Montpellier nyitott védekezését, az osztrák Sebastian Frimmel vezérletével fordított, és bár egy újabb 4-1-es szakasz végén megint a vendégek álltak jobban (16-14), az első félidő sorozatban három szegedi góllal zárult.

A szünet után sem változott a játék képe, a franciák újabb 4-1-es sorozatára a magyar bajnok 6-1-gyel válaszolt, és a találkozó háromnegyedénél 25-21 volt az állás a javára. Mindkét csapat jól játszott, de a stabilitás hiányzott a teljesítményükből, ezért alakult ilyen hullámzóan az eredmény. A Szeged hiába vezetett az ötvenedik percben 27-23-ra, ellenfele egyenlített. Az utolsó perc döntetlen állásról kezdődött, a Montpellier emberelőnyben volt, de újabb találat már nem született, ami a hazaiaknak kedvezett.

A szegedieknél Mario Sostaric hat, Sebastian Frimmel öt, a vendégeknél Diego Simonet és Lucas Pellas is öt gólt lőtt.

A két csapat 13. egymás elleni tétmeccsén öt-öt győzelem mellett harmadszor született döntetlen.

A Szeged nyolc győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel zárta a csoportkört. A Flensburg-Handewitt elleni párharc első mérkőzését március 30-án vagy 31-én játsszák Németországban, a visszavágót egy héttel később Szegeden rendezik.


Az A csoport végeredménye:
1. Aalborg HB (dán) 22 pont, 2. THW Kiel (német) 21, 3. Pick Szeged 19, 4. Montpellier HB 17, 5. Vardar Szkopje (északmacedón) 13, 6. Elverum HB (norvég) 8, 7. PPD Zagreb (horvát) 8, 8. Meskov Breszt (fehérorosz) 4

Pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmények rangsoroltak. Az első két helyezett a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutottak.


később:
B csoport: Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 20.45
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Montepellier HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Montepellier HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Montepellier HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Montepellier HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Montepellier HB Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Montepellier HB
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!