Férfi kézilabda BL - Egy év után ismét jön a Veszprém-Szeged párharc

Pick Szeged, 2024.03.27

Egy év után ismét Veszprém-Szeged párharcot rendeznek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért - az első mérkőzést Szegeden játsszák csütörtökön 18.45-től.

Pick bika A visszavágóra egy héttel később ugyancsak 18.45-től kerül sor, a továbbjutóra a legjobb nyolc között a dán Aalborg HB vár.

A magyar párharc esélyese a bajnoki címvédő bakonyi csapat, amely már a csoportkör utolsó fordulójában biztosíthatta volna helyét a negyeddöntőben, ha otthon legyőzi a BL-címvédő német Magdeburgot, de végül két góllal kikapott, így a harmadik helyen zárt. Ezzel szemben a csongrádiak számára az utolsó előtti fordulóban vált biztossá, hogy egyáltalán továbbjutnak a csoportkörből.

A veszprémieknél Gasper Marguc hetek óta kisebb bokasérüléssel küzd, a szegedieknél viszont négy alapember - Bánhidi Bence, Mario Sostaric, Miguel Martins, Matej Gaber - is hiányzott az olimpiai selejtezők óta lejátszott két mérkőzésről.

A két együttes tavaly találkozott egymással először a nemzetközi porondon, és a párharcuk kis túlzással már az első meccs első félidejében eldőlt, hiszen a szünetben a Veszprém 20-7-re vezetett idegenben. Végül 36-23-ra nyert, otthon pedig 38-33-ra győzött, de a negyeddöntőben a lengyel Kielcét már nem tudta elbúcsúztatni.

Később a Magyar Kupa-döntőt is a dunántúliak nyerték, és bár a bajnoki alapszakaszban és a finálé első meccsén a Szeged győzött, végül 2-1-es összesítéssel a Veszprémé lett a bajnoki trófea is. A mostani idényben eddig egyszer találkoztak: november közepén a bajnokságban 30-25-ös bakonyi siker született a Pick Arénában.

A kapusteljesítmények közötti különbség döntő lehet, eddig a szegediek 27,17, a veszprémiek 30,94 százalékos hatékonysággal védenek a mostani BL-szezonban. A legjobban a dunántúliak februárban igazolt dán játékosa, Mike Ulrich Jensen teljesít, aki 34,74 százalékos mutatóval büszkélkedhet.


A negyeddöntőbe jutásért:

első mérkőzések:

szerda:

------
GOG (dán)-Industria Kielce (lengyel) 18.45 (a továbbjutóra a Magdeburg vár)
PPD Zagreb (horvát)-Montpellier HB (francia) 20.45 (a továbbjutóra a THW Kiel vár)

csütörtök:

----------
OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 18.45 (a továbbjutóra az Aalborg HB vár)
Orlen Wisla Plock (lengyel) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45 (a továbbjutóra a Barcelona vár)

A visszavágókat egy héttel később rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!