Férfi kézilabda BL - Elverumban győzött a Szeged

Pick Szeged, 2022.12.15

A Szeged 34-32-re nyert a norvég Elverum otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szerdán.

Férfi kézilabda BL - Pick Szeged - Elverum HB

Eredmény, csoportkör, 10. forduló, B csoport:
Elverum HB (norvég) - OTP Bank-Pick Szeged 32-34 (14-19)

lövések/gólok: 48/32, illetve 45/34

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 6/5

kiállítások: 6, illetve 2 perc


A vendégek keretéből Luka Stepancic és Alexander Blonz hiányzott.

A norvégok a nyolcadik percben még 5-3-ra vezettek, de a magyar bajnoki címvédő egy 6-0-s sorozattal fordított. A hét évig Magyarországon nevelkedett, ám a szerb felnőtt válogatottban szereplő Uros Borzas vezérletével tartotta magát az Elverum, sőt, egy 4-1-es szériával csökkentette hátrányát (13-15). Az első félidő hajrájában többet hibáztak a hazaiak, a Szeged megint ellépett és a szünetben ismét magabiztosan vezetett.

A házigazdák az eredménytől függetlenül szinte minden támadásukat gyorsan végigvitték, amikor már csak két találat volt a különbség, Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért. Az Elverum egy 4-0-s sorozattal felzárkózott mínusz egyre, ám egyenlíteni nem tudott, mert a szegediek csökkentették a hibák számát, és az 55. percben újra öttel jobban álltak. A házigazdáknak volt még egy 4-1-es periódusuk, de az egyenlítésre ekkor sem volt esélyük, mert már nem maradt idejük rá.

Mario Sostaric és Sebastian Frimmel hat-hat, Bodó Richárd és Kent Robin Tönnesen öt-öt góllal, Mirko Alilovic nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Patrick Anderson hét, Tobias Gröndahl hat gólt lőtt.

A két csapat hetedik egymás elleni BL-mérkőzésén egy norvég siker mellett hatodszor győztek a szegediek.

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém csütörtökön a román Dinamo Bucuresti vendége lesz. A januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik a BL-ben, a 11. fordulót február 8-án és 9-én rendezik. A Szeged négy sikerrel és hat vereséggel zárta az őszi szezont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!