Férfi kézilabda BL - Hét góllal kikapott a Szeged

Pick Szeged, 2022.11.03

A Pick Szeged 37-30-ra kikapott a lengyel Lomza Vive Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, csütörtökön.



Eredmény, csoportkör, 6. forduló, B csoport:
Lomza Vive Kielce (lengyel)-Pick Szeged 37-30 (22-14)
----------------------------------------------------- lövések/gólok: 52/37, illetve 49/30

gólok hétméteresből: 3/1, illetve 6/4

kiállítások: 8, illetve 8 perc


A vendégektől Mikler Roland, Bánhidi Bence, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic hiányzott.

A Szegednek már a nyolcadik percben időt kellett kérnie, mert az előző idény BL-ezüstérmese 6-2-re ellépett. Minden játékelemben nagy fölényben volt a házigazda, ezért a meccs negyedénél, 13-4-nél jött a második időkérés, és ezt követően már némileg változott a játék képe. Bár csakhamar már tíz gól volt a különbség a két csapat között, a folytatásban egy 7-2-es sorozattal csökkentette hátrányát a magyar bajnoki címvédő. A hajrá a Kielcének sikerült jobban, így a szünetben 22-14 volt az állás.

Sokáig úgy tűnt, a második félidőnek már nem lesz tétje, hiszen a 42. percben már 11 gól volt a különbség, de ezt követően egy elképesztő, 9-2-es sorozattal felzárkózott a Szeged. Bár az 54. percben már csak néggyel vezettek a házigazdák, a hajrában ismét magabiztosabban kézilabdáztak, és a vártnál is magabiztosabban nyertek.

A hazaiaknál Szymon Sicko és Arkadiusz Moryto hét-hét gólt lőtt, Andreas Wolff 11 védést mutatott be. A túloldalon Miguel Martins és Imanol Garciandía öt-öt találattal, Mirko Alilovic kilenc védéssel zárt.

A két csapat 11. egymás elleni tétmérkőzésen a Kielce két vereség mellett immár kilencedik alkalommal győzött.

Az egy győzelemmel és öt vereséggel álló Szeged legközelebb, november 23-án a szlovén Celjét fogadja. Az öt sikerrel és egy döntetlennel rendelkező Telekom Veszprém másnap Leimeter Csaba csapatát, a horvát PPD Zagrebet látja vendégül.


korábban:
A csoport: Orlen Wisla Plock (lengel)-Telekom Veszprém 26-30 (14-15)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!