Férfi kézilabda BL - Szoros meccsen győzött a Szeged

Pick Szeged, 2022.02.25

A Pick Szeged házigazdaként 28-26-ra legyőzte csütörtökön a fehérorosz Meskov Breszt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

Férfi kézilabda BL - MOL-Pick Szeged-Meskov Breszt
  • Eredmény, csoportkör, 12. forduló, A csoport:
Pick Szeged-Meskov Breszt (fehérorosz) 28-26 (16-14)

lövések/gólok: 49/28, illetve 47/26

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 1/0

kiállítások: 10, illetve 4 perc


A hazaiak keretéből ezúttal Kent Robin Tönnesen és Dean Bombac, a vendégektől Baptiste Bonnefond és Jaka Malus hiányzott.

Pontosabban kezdett a Meskov Breszt, amely jól használta ki a szegedi hibákat, így a nyolcadik percben 6-4-re vezetett. A házigazdák a 19. percben tudtak ismét előnybe kerülni, mivel több mint hét percig nem kaptak gólt. A magyar bajnoki címvédő elsősorban támadásban teljesített jól, mezőnyben és védekezésben továbbra is voltak kisebb-nagyobb hibái, amelyeket rendre gólra váltottak a fehéroroszok, ennek ellenére Bánhidi Bence vezérletével a szünetben már 16-14-re vezetett a Szeged.

Mirko Alilovic bravúros védéseire alapozva jól kezdte a második félidőt a házigazda (20-16), de lendülete csupán néhány percig tartott. A folytatásban megint inkább küzdelmes, mintsem látványos volt a meccs, az elrontott szegedi támadások megbosszulták magukat, a Meskov Breszt az utolsó negyedórán belül visszazárkózott egy gólra, majd az 52. percben egyenlítenie is sikerült. A hajrában újra elléptek két találattal a hazaiak, akik az osztrák balszélső, Sebastian Frimmel találatával biztosították győzelmüket.

Bánhidi Bence nyolc, a túloldalon Stevan Sretenovic hét góllal zárt. A kapusok közül a mezőny legjobbja, Mirko Alilovic 13, a fehéroroszoknál Ivan Mackevics és Vjacseszlav Szoldatenko is hat-hat lövést hárított.

A két csapat tizedik egymás elleni mérkőzésén a szegediek két vereség mellett nyolcadszor nyertek.

A hét győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel álló Szeged jövő szerdán a norvég Elverum HB vendége lesz, a hat sikerrel, egy döntetlennel és öt vereséggel rendelkező Telekom Veszprém pedig egy nappal később a lengyel Lomza Vive Kielcét fogadja a BL csoportkörében.

Fotó: Archív/MTI

korábban:
B csoport: Barcelona (spanyol)-Telekom Veszprém 35-30 (13-13)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!