Férfi kézilabda NB I - A Szeged nyerte a döntő első mérkőzését

Pick Szeged, 2021.06.02

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 31-28-ra legyőzte a Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabda NB I döntőjének első, szerdai mérkőzésén.

Férfi kézilabda NB I - MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém A visszavágót szombaton 18.30-tól rendezik Veszprémben.


Eredmény, döntő, 1. mérkőzés: 
MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 31-28 (14-14)

gólszerzők: Bodó 5, Källman, Radivojevic, Bánhidi, Kasparek, Bombac 4-4, Zsitnyikov 3, Canellas 2, Mackovsek 1, illetve Nilsson, Nenadic 7-7, Jahja 6, Manaszkov 4, Marguc 3, Tönnesen 1

lövések/gólok: 45/31, illetve 42/28

gólok hétméteresből: 6/5, illetve 6/4

kiállítások: 8, illetve 6 perc


Legutóbb több mint két évvel ezelőtt, 2019. május 26-án találkozott egymással a két csapat nézők előtt Szegeden.

A hazaiak keretéből Luka Stepancic, Nik Henigman, a vendégektől Vuko Borozan, Nikolaj Markussen, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott.

Pontatlan lövések és kapusbravúrok tarkították a játékot a meccs első negyedében. Előbb a Szeged, majd a Veszprém vezetett két találattal, a házigazdák pedig a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra álltak át. A huszadik percben a címvédő brazil beállója, Rogerio Moraes piros lapot kapott, mert védekezés közben a kezével eltalálta Matej Gaber fejét. A továbbiakban is szoros volt az eredmény, a nagyszerű hangulatú rangadó szünetében pedig 14-14 volt az állás.

A remek színvonalú második félidő elején mindkét edző kapust cserélt, eleinte felváltva estek a gólok, majd a Szeged 3-0-s szériát produkált. A veszprémiek gyorsan visszazárkóztak, utána megint fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a házigazdák taktikus védekezéssel és egy négyes gólsorozattal eldöntötték a meccset. Ellenfelük nyolc és fél percig nem talált a hálóba.

A Szeged sorozatban hat nyeretlen tétmérkőzés után tudta ismét legyőzni legnagyobb hazai riválisát.

A kapusok közül a szegedi Mirko Alilovic hat, Mikler Roland két, a veszprémi Rodrigo Corrales hét, Vladimir Cupara három lövést védett.

A bajnoki címet a két mérkőzésen összesítésben több gólt szerző csapat hódítja el. Amennyiben összesítésben azonos számú gólt érnek el, az idegenben szerzett több találat dönt. Ha az idegenben dobott gólok száma is megegyezik, a visszavágó végén hétméteres-párbaj dönt a bajnoki címről.
(MTI)

Címkék

Mol-Pick Szeged Telekom Veszprém

Galériánk

Férfi kézilabda NB I - MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!