Férfi kézilabda NB I - Döntetlen a Veszprém-Szeged rangadón

Pick Szeged, 2021.11.14

A címvédő Pick Szeged 26-26-os döntetlent játszott a Telekom Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I vasárnapi rangadóján.



Eredmény:
Telekom Veszprém-Pick Szeged 26-26 (15-14)
-----------------------------------------

lövések/gólok: 42/26, illetve 43/26

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 8/5

kiállítások: 6, illetve 4 perc


A hazaiak keretéből Dejan Manaszkov, a vendégektől Luka Stepancic és Matej Gaber hiányzott.

Eleinte a Veszprémnél volt az előny, majd felváltva estek a gólok, a jól védekező és egyre hatékonyabban támadó Szeged a 11. percben vezetett először. Hat perccel később Momir Ilic, a házigazdák vezetőedzője időt kért, mert a beálló körüli védekezéssel nem volt elégedett. A meccs harmadánál a háromgólos különbségért támadhatott a címvédő, ám nem járt sikerrel, és három perccel később már Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek időt kellett kérnie, mert fordított az ellenfél. A házigazdák játékában Ligetvári Patrik beállása hozta meg a fordulatot, a magyar válogatott balátlövő támadásban és védekezésben is átlendítette a holtponton csapatát (13-11).

A vendégek azonnali piros lap miatt az első félidő vége előtt öt perccel elveszítették a szlovén Nik Henigmant, aki megütötte Lékai Máté arcát. Ennek ellenére emberhátrányban fordított a Szeged, a szünetben azonban ismét a veszprémiek vezettek (15-14).

A második felvonás előtt mindkét együttes kapust cserélt, közülük Vladimir Cupara kezdett jobban. Először volt három találat a hazaiak előnye, majd 20-16-os állásnál Pastor ismét időt kért és csapata védekezését kritizálta. Remekül blokkoltak a veszprémiek, de 22-18-nál emberelőnyben nem tudtak elhúzni öt góllal, ami újabb fordulópontnak bizonyult. A Szeged csakhamar egyenlített, Momir Ilic időt kért, de csapata a hajráig nem tudott egygólosnál nagyobb előnybe kerülni.

A legvégén Rasmus Lauge Schmidt is piros lapot kapott, mert visszarántotta Bánhidi Bence lövő karját. Vladimir Cupara büntetőt védett, ám a túloldalon Mikler Roland is bravúrral hárított. Miguel Martins 17 másodperccel a vége előtt emberelőnyben egyenlített, Ilic időt kért, de csapata nem tudott újabb gólt szerezni, így döntetlennel zárult a rangadó.

A hazaiaknál Manuel Strlek és Gasper Marguc öt-öt góllal zárt, a vendégeknél Sebastian Frimmel nyolc, Martins hat, Mario Sostaric öt alkalommal volt eredményes.

A két együttes 1981 óta 129. alkalommal találkozott egymással az élvonalban, 85 veszprémi és 35 szegedi siker mellett ez volt a kilencedik döntetlen. A bajnokságban legközelebb április 30-án, Szegeden játszik egymással a két csapat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!