Férfi kézilabda NB I - Szegeden is rangadót nyert a Telekom Veszprém

Pick Szeged, 2022.04.30

A Telekom Veszprém 29-27-re nyert a címvédő Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-Telekom Veszprém
Az már korábban eldőlt, hogy idén - júniusban - is ez a két csapat játssza a bajnoki döntőt, a Veszprém ezzel a sikerével nagy lépést tett afelé, hogy az alapszakasz megnyerésével hazai pályán játszhassa a finálé visszavágóját.


  • Eredmény:
Pick Szeged-Telekom Veszprém 27-29 (16-16)


lövések/gólok: 47/27, illetve 46/29

gólok hétméteresből: 9/5, illetve 7/5

kiállítások: 6, illetve 8 perc


A hazaiaktól Bánhidi Bence és Luka Stepancic, a vendégektől Dejan Manaszkov hiányzott a telt házat jelentő 8300 néző előtt megrendezett rangadón. A kezdés előtt ünnepélyesen felavatták az új Pick Aréna vendégszektorát, amelyet a nagy rivális Veszprém 2009-ben meggyilkolt román beállójáról, Marian Cozmáról neveztek el.

A két együttes legutóbb egy hete, a Magyar Kupa győri elődöntőjében játszott egymással, akkor 30-27-es veszprémi siker született. Ahogyan akkor, ezúttal is a szegediek kezdtek jobban, kevesebb hibával, de amikor jöttek a labdaeladások, a vendégek egyenlítettek (6-6). A kapusok egyik oldalon sem tudtak védeni, ezért a 14. percben a veszprémieknél Vladimir Cupara váltotta Rodrigo Corralest, de ez sem vezetett eredményre, sőt a címvédő 11-8-ra ellépett.

A folytatásban Cupara bravúros védéseit eleinte nem tudta megfelelő hatékonysággal kihasználni a Magyar Kupa-győztes, de mivel a másik oldalon is egyre több volt a kihagyott helyzet, a szünetben 16-16 volt az állás.

A második félidő második percében vezetett először a Veszprém, ellépni azonban - horvát kapusa újabb védései ellenére - ekkor még nem tudott. A meccs a nagy küzdelem, és nem a kiemelkedő színvonal miatt volt látványos. A vendégek 5-1-es sorozatot produkáltak, a házigazdák hiába próbálkoztak a létszámfölényes támadásokkal, a hajrát viszont egy 4-0-s szakasszal izgalmassá tették, hiszen három és fél perccel a vége előtt egyenlítettek.

Már csak egy perc volt hátra, amikor Omar Jahja és Rasmus Lauge Schmidt egy kínai figurából szerzett góllal eldöntötte a mérkőzést a Veszprém javára.

A csongrádiaknál Sebastian Frimmel hét, Mario Sostaric és Rosta Miklós négy-négy góllal, Mikler Roland 34 százalékos védési hatékonysággal (29/10) zárt. A túloldalon Jahja hatszor, Lauge ötször, Manuel Strlek és Andreas Nilsson négyszer talált be. A mezőny legjobbja Cupara volt 45 százalékos védési hatékonysággal (33/15).

A két csapat 181. alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a mérleg 123 veszprémi és 51 szegedi siker, illetve hét döntetlen.




további eredmény:
Schieszl-Budakalász - Fejér-B.Á.L. Veszprém 25-25 (14-13)

később: Dabas KC VSE - Sport36-Komló 18.00 SBS Eger-Kecskeméti TE 18.00 Balatonfüredi KSE - HE-DO B.Braun Gyöngyös 18.00 Grundfos Tatabánya KC-Csurgói KK 18.00
(MTI)

Címkék

Pick Szeged Telekom Veszprém

Galériánk

Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-Telekom Veszprém Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-Telekom Veszprém
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!