Pick Szeged: Maradjon meg a tűz a csapatban az Aalborg ellen!

Pick Szeged, 2023.09.27

Tavaly az Aalborg elleni volt a mélypont a Bajnokok Ligájában az OTP Bank Pick Szegednek, idén ennél bíztatóbb egyelőre a kezdés, mégis azt lehet érezni, hogy két, a BL élcsapata után most jön az első igazi erőpróba.

A szegedi Pick Aréna Pedig az Aalborg sem könnyebb.


Miért is lenne, hiszen  visszatért Mikkel Hansen, a világ legjobb kapusa, a tavaly a Kiellel Szegeden ,,megégő” Niklas Landin is itt lesz, akárcsak a Flensburggal sok nagy csatát megélt Simon Hald Jensen, vagy a svéd Thulin, aki tavaly még a Porto játékosa volt, nem is beszélve Lukas Nilssonról, esetleg Vlahról. Lehet válogatni a jobbnál jobb játékosok közül, a csapat ráadásul 2-ből 2 győzelemmel áll, nem csekélység, Lengyelországban verték az első fordulóban, rajt-cél győzelemmel a tavalyi döntős, majdnem győztes Kielcét. A múlt heti, Pelister elleni győzelem inkább a kötelező kategóriába esett.


S hogy a Szegednek mi a tét, persze a pontokon kívül? Az első két meccsen megszerzett becsület megtartása. A csapatnak van tartása, van egy, a mélyvízbe dobott és eddig fennmaradt edzője, és ennek folytatódnia kell. Ennyi az elvárás. Meg talán annyi, hogy azért legyen egy pici esélyünk, ne csak azt mondhassuk, hogy nem szakadtunk le tőlük. A legutóbbi szegedi összecsapást jobb el is feledni, a 29-41 volt a csapat vitathatatlan mélypontja, azt az emléket is el kellene a szerdai meccsel törölni. Jó taktikával és harci szellemmel ez sikerülhet. A többség most bízik a fiúkban, én is.


A magyar-dán front másik meccsén a Veszprém a hozzá hasonlóan 100%-os GOG-hez látogatnak, de ennél árnyaltabb a kép, ugyanis a dánok két, könnyebb csapattal, a Celjével és a Wisla Plockkal kezdtek, ráadásul hazai pályán a szlovénok ellen nagyon megizzadtak (38-36). A tavalyi dán bajnokcsapattól sokan távoztak, elég csak Simon Pytlickre vagy Lukas Jörgensenre gondolni, és bár névben talán nem akkora igazolás, de a dánokat erősíti a tavaly még Szegeden pattogtató Blonz is. A GOG ráadásul már elfogyasztott egy edzőt, Ian Marko Fog öt tétmeccs után távozott a GOG kispadjáról.


Az Aalborg ellentmondást nem tűrően menetel hazája bajnokságában is, eddig 5 meccs, 5 győzelem, míg a GOG bukdácsol Dániában is, hiszen szintén 5 meccsből eddig kettőt nyert meg, kettőn döntetlenre végzett, míg egyszer már megízlelték a vereség ízét is.


Mi várható a többi meccsen?


- A két német gárda most talán ,,,pihenhet” egy kicsit, a Kiel Bitolába látogat, míg a rossz formában lévő Magdeburg, melyet múlt héten oktatott a Barcelona, a Celjét fogadja. Bár épp a GOG esete mutatja, csak óvatosan a túlzott magabiztossággal!


- Nem is kérdés, hogy a Match Of The Week ezen a héten a Párizs kielcei vendégjátéka. Amellett, hogy szurkolunk, Máthé Dominik kapjon minél több játékpercet, egyértelmű, még egyik csapat sincs csúcsformában, nem mintha azt szeptemberre kellene időzíteni, de kérdés, ki találja azt meg hamarabb. Mondom ezt annak ellenére, hogy a PSG 2 győzelemmel áll, de méltatlanul nagyon megszenvedtek a Zágráb ellen múlt héten, hazai pályán. A Kielcének pedig roppant kellemetlen lenne két hazai zakóval nyitni.


- A Zágráb tehát nem kellett, hogy szégyenkezzen múlt heti párizsi veresége után. A Kolstad egyelőre kérdőjel számomra. A tükörsima győzelem Észak-Macedóniában még nem válasz semmire, viszont a múlt héten végig csak futott az eredmény után, hazai parkettán a Kielce ellen, és a -2 ellenére néha igencsak messziről.


- A Veszprém csoportjában két 1 gólos győzelemmel nyitott a Plock és a Celje ellen a Porto, és ez megalapozta a jó helyzetüket, ám meglepetés lenne, ha a mindent elsöprő lendülettel nyitó Barca ellen is így folytatnák. Mindenesetre, ha bírják szusszal és szívvel, jó meccs is kisülhet belőle.


- A Wisla Plock tavaly tündérmese-szerűen jutott be a legjobb 8 közé, és, számunkra az elmúlt meccsen 5 gólig jutó Fazekas Gergő miatt is, nagyon szimpatikusan, de 2 vereséggel kezdtek, de két vereséggel. Akárcsak a Montpellier, viszont a franciák a Barcelonát fogadták és Veszprémbe utaztak, ahol majdnem megrángatták az oroszlán bajszát. Kérdés, Skube kiesése mennyire veti vissza őket, de a meccs esélyesének mindenképpen a házigazda franciákat tartom.


Bajnokok Ligájára fel!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!