A saját pékség minden étteremnek valódi kincs

PR-cikkek , 2024.07.18

A legtöbb étterem különböző helyekről szerzi be az alapanyagokat.

Reggeli Magyarországon nincs akkora hagyománya annak, hogy saját termesztésű hozzávalókból főzzenek. Erre nagyrészt nincs is lehetőségük.

Egyrészt a helyhiány miatt, másrészt a termesztéshez szükséges szakértelem miatt, harmadrészt pedig azért, mert így sokkal nagyobb választékkal várhatják a vendégeiket. Ez alól némiképp kivétel a saját pékműhely.

Ez nem igényel több hektárnyi földterületet és rengeteg embert, akik gondoskodnak a növényekről és állatokról. Egy pékség üzemeltetése sokkal egyszerűbb ennél. Mégsem teszi meg minden étteremlánc.

Miért előnyös a saját pékáru?

Alapesetben nem szoktunk ilyen kérdésekkel foglalkozni, amikor betérünk valahova reggelizni vendégként. Ettől függetlenül a Cafe Brunch Budapest éttermeiben foglalhatunk asztalt olyan fogások elfogyasztásához, amelyek a saját pékségük termékeiben bővelkednek.

Egy vendéglátóhely megítélését nagymértékben befolyásolja az a tudat, hogy helyben készült pékáru várja a reggelizőket. Persze nem feltételezzük sehol, hogy nem friss kenyér a szendvics alapja, de ha tudjuk, hogy aznapi és saját sütés, akkor még jobb.

Sokkal nagyobb kedvvel indulunk a finom falatok felé, ha tudjuk, hogy a pékáru épp akkor készült. Igazán autentikus hatást kelt bennünk, ha saját pékműhellyel rendelkező étterem vendégei lehetünk.

Csak egy okos üzleti fogás vagy valós érték?

Üzleti szempontból igaz állítás, hogy okos döntés, mert a versenytársak közül ki tud emelni minden éttermet, ha saját pékséggel rendelkezik. Azonban van olyan valós értéke is, ami viszont híressé is teheti a vendéglátóhelyet.

Kiemelnénk azt is, hogy ennek nem csak pénzügyi szempontból van óriási jelentősége. Az étteremkritikusok is jó szemmel fordulnak azok felé az éttermek felé, ahol nem csak az előre csomagolt alapanyag található.

Az autentikus és gazdag ízvilágért a saját pékség és cukrászda olyan mértékű hozzájárulást adhat, amire egyetlen fagyasztott vagy előre gyártott termék sem képes. A kenyér héjának roppanása vagy a frissen sült Croissant utánozhatatlan illata nem helyettesíthető semmivel.

Miért térünk vissza olyan étterembe, ahol minden friss?

Ez természetesen költői kérdés, mert a válasz egyértelmű. Nyilván azért, mert minden alkalommal ugyanaz a minőség vár bennünket, és minden étel frissen a legfinomabb. Ez nem csak a főtt ételre igaz, hanem a pékárura is.

Sőt. Sok esetben hamarabb érezzük a péktermékek állagán, illatán, hogy nem olyan friss. Itt nem is arra gondolunk, hogy kétnapos kenyeret kapunk. Inkább arra, hogy egy helyben sütött kiflibe harapni teljesen más élmény, mint az előző napiba.

A süteményekre ez szintén igaz, mert a tészta állaga, a krém puhasága ugyanígy lehet árulkodó, ha nem akkor készült. Attól még lehet isteni finom, de nehezebben megyünk vissza olyan helyre, ahol ez a tapasztalat nem volt egészen kifogástalan.

Ezek miatt bátran kijelenthetjük, hogy a saját pékség minden étterem számára valódi kincs lehet. Ezt pedig a vendégek növekvő száma is igazolni fogja.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!