A zsindelytető divatos és mutatós megoldás!

PR-cikkek , 2024.03.31

A tetőfedés típusának kiválasztása egy nagyon jelentős döntés, hiszen amellett, hogy tökéletes vízszigetelést kell nyújtania, még jól is kell kinéznie.

Tetőszigetelés A tető egy igen szembeötlő része a háznak, ezért van az, hogy sokan szeretik különlegesre tervezni.  

Egy mutatós manzárd, különböző kiszögellések, vagy akár egy kisebb tornyos megoldás azonnal feldobja a ház megjelenését, az erre kerülő fedőanyag pedig koronát tesz a munkálatokra. Cikkünkben a zsindelyt szeretnénk bemutatni, ami egy kiváló választás, és azt is elmondjuk, hogy miért.

A zsindely előnyei

A tető tervezésekor gyakran felmerül a csomeszigeteles.hu oldalán is beszerezhető zsindely, mivel számtalan előnnyel rendelkezik. Az oxidált bitumenes tetőzsindely olyan tetőfedő anyag, ami a könnyűtetők közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy nem fogja megterhelni a gerendákat és a tetőléceket, azonban mégis nagyon ellenálló és tartós.  

További előnye, hogy könnyű vele dolgozni, mivel jól hajlítható, és olyan tetőkön is használható, ahol éles kiszögellések vannak, vagy túl nagy a dőlésszöge. A megjelenése modern és divatos, többféle színben és mintázattal megvásárolható. Gyorsan lehet haladni a felrakásával, ezáltal idő és pénz takarítható meg, ami nem mellékes szempont a beruházás költségvetését illetően.

Nézzük, hogy miért érdemes zsindelytető mellé tenni a voksunkat!

  • A zsindely egy költséghatékony megoldás. Mivel az ára alacsonyabb, mint a többi tetőfedő anyagnak, ezért kevesebbe fog kerülni maga az alapanyag, a felszerelése pedig gyorsan halad, ezáltal hamarabb elkészül a várva várt tető.
  • Nagy választékot találhatunk. Mind színben, mind pedig formák tekintetében nagyon széles a választék, ezáltal pontosan olyan terméket választhatunk, ami az ízlésünknek leginkább megfelel.  

  • Kiváló az ellenálló képessége! Jöhet eső vagy hó, szél vagy zivatar, a zsindelytetőnek mindez nem probléma! Ellenáll az időjárási elemeknek, a nap UV-sugárzásának, a hidegnek és a melegnek, ezért bizton bízhatjuk rá otthonunk külső védelmét.
  • Egyszerűen megmunkálható. Alacsony súlya, hajlékonysága és rugalmassága miatt nagyon könnyű vele dolgozni, ezáltal olyan tetőknél is alkalmazható, melyeknél más tetőfedő anyag alkalmazása nem lehetséges. Bármilyen formájú a tető, a zsindely alkalmas annak fedésére, egy erős és ellenálló, strapabíró megoldást nyújt minden helyzetben.

Milyen zsindelyeket tudunk alkalmazni?

Léteznek tekercses változatok, valamint charbit zsindelyek, így kiválaszthatjuk azt a megoldást, ami a tetőszerkezetünkre optimális. Ezekhez mindenképpen be kell szerezni a zsindely-alátétlemezeket, melyeknek a célja a tetőfedés alatt található vízszigetelő réteg védelme. Az alátétlemez vízhatlan és vízzáró, ezáltal megvédi a tetőt a nedvességtől és a víztől, emellett hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságai is vannak. Fontos, hogy az alátétlemezt tiszta és száraz felületre tegyük.

A szakszerű módon telepített zsindelytető mutatós és tartós megoldás, ráadásul költséghatékony módon oldja meg a tetőfedési feladatot.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!