Cégkivonat angol, német és francia nyelven is

PR-cikkek , 2024.05.20

Az üzleti életben vannak olyan helyzetek, amikor idegen nyelvű, például angol, francia vagy német cégkivonatra van szükség.

Cégkivonat A cikkben annak járunk utána, hogy hogyan szerezhető be ez a változat a legegyszerűbben. Továbbá arra is kitérünk, hogy mire jó az Apostille hitelesítés.

Magyar nyelvű, 30 napnál nem régebbi, hiteles cégkivonatra szükség lehet például céges autó műszaki vizsgáztatásakor, banki ügyintézés során, valamint pályázatok benyújtásakor. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor a nemzetközi üzleti életben elfogadott nyelven íródott, hiteles cégkivonatra van szükség. Ez a leggyakrabban a francia, a német és az angol nyelvet jelenti.  

Ilyen helyzet lehet például az, ha valaki devizaalapú bankszámlát szeretne nyitni a vállalkozása számára, illetve a nemzetközi kapcsolatok és külföldi cégekkel történő üzletkötések esetén is szükség lehet rá. A CEGKIVONATMOST oldalán idegen nyelvű cégkivonatot is lehet igényelni, angol, német, és francia nyelven is. A folyamat egyszerű, csupán néhány lépésből áll, és mindössze pár percet vesz igénybe.

A cégkivonat fordítása és hitelesítése

Ha megvan a magyar nyelvű hiteles cégkivonat, akkor annak a lefordíttatása és hitelesítése is egy járható út, ha idegennyelvű változatra van szükség. Azonban ez bonyolult, költséges és időigényes folyamat. El kell vinni szakfordítóhoz és meg kell várni, amíg elkészül. Továbbá időpontot kell kérni felülhitelesítésre, ahol személyesen kell megjelenni. Ettől szerencsére van gyorsabb és olcsóbb lehetőség is.  

Apostille cégkivonat – hol fogadják el?

Amennyiben olyan hiteles cégkivonatra van szükség, amit elfogadnak külföldi ügyintézések során szerte a világon, akkor Apostille felülhitelesítéssel ellátott dokumentumra van szükség. Ezt is lehet francia, német és angol nyelven igényelni. Ezt a dokumentumot az Apostille Egyezményt aláíró államokban fogadják el.  

Természetesen minden esetben érdemes megkérdezni a külföldi hivataltól, hogy pontosan milyen változatra van szükségük az ügyintézéshez. Amennyiben az Apostille hitelesítéssel ellátott dokumentum nem felel meg számukra, lehet kérni a cégkivonat magyar külügyminisztérium általi felülhitelesítését is.

Idegen nyelvű cégkivonat egyszerű igénylése

Akár egyszerű angol, német vagy francia nyelvű cégkivonatra, akár Apostille felülhitelesítéssel ellátott változatra van szükség, a CEGKIVONATMOST oldalán keresztül gyorsan és egyszerűen lehet igényelni. A folyamat csupán néhány kattintásból áll, és a biztonságos online fizetést követően pár napon belül meg is érkezik a dokumentum. A rendelést telefonon keresztül is lehet intézni.  

Ennek a lehetőségnek köszönhetően a külföldi szerződéskötés vagy ügyintézés nem fog a dokumentumok hiánya miatt csúszni vagy meghiúsulni.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!