Elektromos hibák az egyes autótípusoknál, modelleknél

PR-cikkek , 2024.02.28

Egy jármű használata során számtalan problémával találkozhatunk. Az irányítópult kijelzője igazi stresszforrásnak számít, mivel szeszélyes viselkedése miatt bármikor megjelenhet valamilyen jelzés, ami hibát mutat a rendszerben, az autó működésében.

Ford logo Ez lehet egy apróság is, de a töltőrendszer problémáira is utalhat.

Milyen gyakori hibákkal találkozhatunk?

Kezdjük a sort magával a megoldással. Ha nem tudjuk elhárítani a problémát, vagy olyan jön velünk szembe, amivel még nem találkoztunk, akkor nem szabad kísérletezgetni, bízzuk a műveletet szakemberre. A Dubnicz autószerviz szolgáltatásai minden támogatást megadnak ahhoz, hogy hatékonyan és gyorsan megoldjuk az összes hibát.

Ott van például a Ford Focus, aminek a különböző modelljeinél többféle hiba felmerülhet. Ilyen például a problémás műszerfal. Ha furcsán, szeszélyesen működik, az az alternátor csatlakozásainak nem megfelelő elhelyezkedésére, rossz elektromos kapcsolatra vezethető vissza. A kijelző ennek következtében villoghat, vagy furcsaságokat mutathat. Először az alternátor csatlakozásait kell megvizsgálni, és csak utána kell az irányítópult cseréjén gondolkodni.

A csatlakozó idővel korrodálhat, lazulhat, ami a töltőrendszer problémáihoz vezethet. Ez úgynevezett elektromos szellemeket vonzhat be, amelyek a különböző áramkörök viselkedését is befolyásolhatják. A Focus hatchback változatánál gyakran előfordulhat még, hogy a csomagtartó nyitogatás kopást okozhat a zsanér területén lévő kábelkötegben. Ezenkívül ott van még a gyújtáskapcsoló hiba is, ami miatt szintén szeszélyesen viselkedhet a műszerfal, de akár a motort sem lehet miatta beindítani.

Hogyan lehet megoldani az elektromos hibákat?

A Ford Focus modelleknél a műszerfal hibái során ellenőrizni kell az alternátor csatlakozók állapotát és lazaságát. Szükség esetén meg kell őket tisztítani, megszorítani a kapcsolatokat, de ha ez sem elegendő, akkor ki kell cserélni őket a hozzájuk tartozó kábelvégekkel együtt.

A csomagtartó kábelköteg problémánál a zsanér területén lévő kábeleket kell ellenőrizni a sérülések és kopás miatt. Hiba esetén feltétlenül cserélni kell. A gyújtáskapcsoló hibájánál pedig szintén a csere lesz az ideális megoldás, ami magában foglalja a kapcsoló kiszerelését és az új telepítését.

Komplex feladatokról beszélünk

Bármelyik hibával is szembesülünk, nem érdemes otthon, házilag belekezdeni a folyamatba, kivéve, ha valaki tapasztalt szakembernek számít. Minden más esetben minél hamarabb keressünk fel egy autószervizt, ami segíteni tud a probléma elhárításában és a hosszú távú megoldásban, annál jobban fogunk járni. Az egyes Ford Focus modelleknél vannak olyan problémák, amelyek szinte mindig előjönnek előbb-utóbb, így erre érdemes felkészülni előre.  

Ha a megfelelő szakembert választjuk, akkor az egyes hibákkal csak egyszer kell szembesülni.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!