Ezért fontos az elektronikus aláírás a digitális kultúra fejlesztésében

PR-cikkek , 2024.06.11

A digitális kultúra fejlesztése kiemelten fontos egy ország gazdasági teljesítőképességének és versenyképességének növeléséhez.

Tablet Ehhez szorosan kapcsolódik az elektronikus aláírás, melynek megfelelő és szabályos alkalmazása sajnos még nem minden területen valósul meg. Az alábbi cikkben bemutatjuk, milyen szerepe van a folyamatban a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetségnek, és hogy miért nem mindegy, milyen e-aláírást használunk.

MELASZ

A Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség idén ünnepli 20. évfordulóját. A Szövetséget azon ok hívta életre, hogy az országban népszerűsítsék az elektronikus aláírást, illetve érdekképviseleti feladatokat lát el az Európai Unió ide vonatkozó szervezeteiben. Alapvető céljuk, hogy segítsék ezt a fajta digitális átállást mind a közszférában, mind pedig magáncégeknél. Évente e-aláírás napot is szerveznek (eSignDay), ahol a szakma képviselői vitatják meg a fontosabb változásokat, fejlesztési lehetőségeket, újításokat.

A Szövetséghez nemrég a FlintSign is csatlakozott, aki az elektronikus aláírás piacán kiemelt szerepet foglal el. A MELASZ-hoz történő csatlakozás rendkívül fontos a cég életében, hisz ők is azért dolgoznak, hogy a digitális aláírás használata általánossá váljon. Ezáltal egyrészt a jövőben egyre kevesebb papír felhasználásával sokkal élhetőbb környezetet teremthetünk, másrészt sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk dokumentumainkat.

Minősített elektronikus aláírás

Az Európai Unió eIDAS rendelete alapján, illetve a magyar jogszabályokat is figyelembe véve, a minősített elektronikus aláírás az egyetlen, amely a teljes EU területén alkalmazható és bizonyító erővel bír. Tehát a kézi aláírást teljes mértékben ki tudja váltani. Azonban sokan nincsenek tisztában vele, milyen e-aláírást használnak, vagy hogy a saját digitális aláírásuk hivatalosnak minősül-e. A FlintSign kizárólag minősített (tehát személyazonosságot is igazoló) elektronikus aláírást szolgáltat ügyfeleinek. Nemzetközileg is megbízható bizalmi szolgáltatójuk (InfoCert s. A. p.) biztosítja a dokumentumok teljes körű azonosíthatóságát és biztonságát.

Miért fontos az e-aláírás?

  • Mert környezetkímélő.
  • Mert használatával csökkenthetjük a kiadásainkat, amelyeket adminisztrációra és postai szolgáltatásokra költöttünk eddig.
  • Mert az ország nemzetgazdasági helyzetét emeli, emellett a piacon a versenyképességet is növeli
  • Mert a digitális átállás már javában zajlik, ehhez pedig szükséges a megfelelő tudás és fejlesztés egyéni és csoportszinten is.
  • Mert sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk dokumentumainkat, amelyek visszakövethetővé, ellenőrizhetővé válnak.
Ne várjunk tovább az elektronikus aláírás beszerzésével! A FlintSignnál most kedvező áron vásárolhatjuk meg hosszú távú befektetésként.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!