Így készüljetek fel a családi fotózásotokra!

PR-cikkek , 2024.05.20

Úgy döntöttél, hogy profi képeket készíttetsz a családról? Biztosan nagy élmény lesz, de azt nem árt leszögezni, hogy a családi fotózásoknál kicsit nehezebb a helyzet.

Családi fotó Nemcsak egyetlen ember megjelenését kell ugyanis harmóniába hoznod, hanem össze kell hangolnod egy egész családot.

Bizonyára benned is millió kérdés merült fel, de ne aggódj, a mai cikkünkben megválaszolunk belőle néhányat. Ráadásul adunk még néhány tuti tippet arra, hogy készüljetek fel a Let It Fly Studio családi fotózására.

A fotóssal való konzultáció

Hogy minden flottul menjen, mindenképpen érdemes a fotóssal konzultálni arról, hogy milyen stílusban és színben öltözzön fel a család. A ruhaválasztásban ugyanis rendkívül fontos az összhang.  

Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek egy színben kell lennie. Az a legfontosabb, hogy érezzétek jól magatokat a választott ruhában, passzoljon a stílusotokhoz, a színtípusotokhoz és az alkatotokhoz. Az egyen fehér póló farmer megoldást csak akkor válasszátok, ha tényleg nincs lehetőség kicsit izgalmasabb szettet összeválogatni.  

Érdemes lehet akár átküldeni a fotókat neki az adott ruhadarabokról, szettekről illetve kiegészítőkről, és kikérni a véleményét. Ezáltal sokkal gördülékenyebben megy majd a felkészülés.

Alapjában elmondható, hogy érdemes kerülni a harsány, vibráló színeket, az erős mintákat, feliratos és gyermekeknek a figurás mintás darabokat. A natúr színek, föld és pasztell árnyalatok például sokkal jobban mutatnak általában bárhol, mint mondjuk egy királykék vagy piros ruha. Anyagukat tekintve is érdemes például természetes, puha anyagokat, lent, pamutot, kötött gyapjú anyagokat választani.  

Tuti tipp, hogy otthon a szőnyegre vagy az ágyra kezdjétek egymás mellé rakni minden családtag tervezett ruhadarabjait, így látszik egyben hogy van-e összhang, mi túl sok esetleg, vagy milyen szín vagy éppen kiegészítő hiányzik még. Ha megvannak a főbb alapdarabok gondolkodjatok a kiegészítőkre is, passzoló cipőkre, ékszerekre, kalapra, sapkára, bármire, ami megfelel az időjárásnak és a tervezett stílusnak.  

A ruhák mellett érdemes a helyszínről is diskurálnotok. Bízz a tudásában, és mindenképpen fontold meg azokat a javaslatokat, amiket ad! Ezeken a helyeken ugyanis garantáltan tudni fogja azt, hogy például melyik irányból a legjobbak a fények, merről jön fel illetve megy le a nap, vagy rendelkezésre áll-e elengedő tér a fotózás során tervezett játékokra.

Ha hosszabb útra van a helyszín, érdemes a viselni kívánt ruhákat külön odavinni és ott átöltözni, nem gyűrötten, viseltesen kikecmeregni a fotózásra, a tévhittel ellentétben a photoshop nem a megoldás minden gyűrődésre, vagy problémára. A smink, az ápolt körmök, frissen mosott haj, tiszta cipő, mind csupán pár dolog, ami apróságnak tűnik, mégis rengeteget számít a kívánt végeredmény elérése érdekében.  

A lelki felkészülés 

Ahhoz, hogy jó képek készüljenek rólatok, fontos, hogy kilépjetek az esetleges szorongásból, és feloldóva várjátok a fotózást. Ehhez viszont elengedhetetlen a lelki felkészülés, amely során szintén elengedhetetlen a fotóssal való kommunikáció. Tehát, ha bármilyen kérdés is felmerülne benned, akkor semmiképpen se tartsd magadban, vagy ne a különböző facebook csoportokban érdeklődj, hanem keresd meg vele a fotósokat!

De a lelki felkészülés fontos részét képezi például az is, hogy megfelelően kipihenitek magatokat, különösen akkor, ha egy naplementés fotózásról van szó. Az utóbbi esetében ugyanis különösen nagy jelentőséggel bír a délutáni alvás. Érdemes inni hozni, pár finom falatot is, mert a fotózás közben, utána nagyon meg tudnak éhezni, szomjazni a gyerekek.  

A gyerek felkészítése

A gyerek felkészítésére szintén érdemes kellő figyelmet fordítani, kiváltképpen akkor, ha nem szeret fotózkodni, vagy a kelleténél visszahúzódóbb. Ülj le, és beszéld meg vele, hogy milyen esemény is fog majd következni.  

Abban az esetben, ha szükséges, akkor megmutathatod neki akár a fotós képét is, hogy ne legyen számára teljesen idegen. Sőt, az is egy jó ötlet lehet, hogy felkeresitek a helyszínt, vagy megnézitek képeken.

A fotózás napján pedig hozd magaddal a kedvenc játékait vagy plüsseit. Ezekkel körülvéve biztosan feloldódik majd. Időt kell szánni, hogy fel tudjon oldódni, ami viszont még fontosabb, hogy nem szabad előre stresszelni ilyen mondatokkal, hogy ott mosolyogni kell, meg viselkedni, akkor jó egy fotózás, ha felszabadultan a gyermek önmaga tud lenni és a valós érzelmeket, nem pedig beállított, erőltetett pózokat örökítünk meg.  

Bízunk abban, hogy az írásunk hasznos bizonyul majd számotokra, és szuper családi fotók készülnek.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!