Hőálló konyhai hátfalak: melyiket válasszam?

PR-cikkek , 2023.10.26

Ha a konyhai fali panelek kiválasztásáról beszélünk, felmerülhet bennünk a kérdés: vajon a tűzhely mögé is behelyezhetem? Hiszen a hőnek kitett felületeken is szükségünk van némi védelemre – hacsak nincs kedvünk folyton a falat takarítani… Mutatjuk, melyek a legjobb, hőálló falpanel-opciók!

Konyha
Középpontban a falfelület védelme

Sütés-főzés közben elkerülhetetlen, hogy kifröccsenjen néha ez-az. Ahogy az sem, hogy egyszerre több égő menjen a gáztűzhelyen. A fedő alól kifutó, forró leves itt, a serpenyőből kicsapódó olaj ott, és máris elborzadva pillantunk a tűzhely mögé.

Vajon ismét végeláthatatlan takarítós óráknak nézünk elébe? A Wallplex konyhapanel GYIK menüpontjában szó esik arról, hogy a speciális, 120 fokig hőálló, műanyag konyhapanelek akár a tűzhely mögé is helyezhetőek. Tisztításuk pedig egyszerű és praktikus – így amiatt sem kell többé aggódnunk.

A legnépszerűbb konyhapaneltípusok

1. Műanyag
A műanyag egyik speciális típusa, a wallplex a konyhai hátfalhoz kifejezetten ideális. A 120 fokig hőálló, az üveg eleganciáját kölcsönző falpanelt akár mi is felszerelhetjük, szakember nélkül. Amellett, hogy az ára pénztárcabarát, a szállításon sem kell aggódnunk. Sőt, a helyszűkében lévő konyhák esetében is segíthet: egy jól megválasztott mintával tágíthatja a rendelkezésre álló teret.

2. Üveg
Szintén egy népszerű, hőálló típus. Modern és elegáns egy ilyen fali panel, amely egyszerre elegáns és modern összhatást kölcsönöz konyhánknak. Azonban hátrányuk, hogy igen törékenyek: fel- és leszerelésükhöz mindenképp szükség van szakemberre. Az áruk is igen magas.

3. Kő
A márvány és gránit hátfalak letisztult egyszerűségükkel teszik konyhánkat divatos, modern megjelenésűvé. Ám felrakni őket igen bonyolult, és nagyon borsos árfekvéssel kell hozzá számolnunk.

A végső döntés: melyik legyen?

A leginkább a konyhánk stílusa és az igényeink kellenek, hogy a mérvadóak legyenek. Ha inkább hagyományos berendezésünk van, akkor a természetes, rusztikus anyagokat vagy csempét imitáló panelek lehetnek számunkra a legtesthezállóbbak.

Ha viszont a modernebb vonulatot követi a berendezésünk, az üveg hatású fali panelekkel járhatunk a legjobban. A vidám, derűs konyhai hangulathoz feltűnő mintázatú, élénk színű darabokat válasszunk. A mozaik hatáshoz pedig akár kombinálhatjuk is a különböző színű és mintázatú falpaneleket.

Ha az otthonunkba a saját kezűleg is telepíthető, műanyag paneleket választjuk, azok tisztítása később rendkívül egyszerű lesz. Mindössze egy puha rongyra és némi enyhe tisztítószerre lesz majd szükségünk.

Ha pedig maradt még a paneleken némi zsírfolt, azt zsíroldó szerrel könnyedén eltávolíthatjuk róluk – melyet már előtte teszteltünk egy kis felületen. Ugyanis így bizonyosodhatunk meg róla, hogy nem marja majd le a hátfalak felületét.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!