Hogyan válasszunk nyílászárót családi házunkba?

PR-cikkek , 2024.05.28

Végre belevágtál álmaid családi házának építésébe, vagy felújításba fogtál? Gratulálunk! Izgalmas időszak előtt állsz.

Szoba A nyílászárók kiválasztása kritikus lépés, hiszen nemcsak a ház megjelenését formálják, hanem a kényelmed, energiahatékonyságod és biztonságod is múlhat rajtuk. Ez a cikk segít eligazodni a fontos szempontok között.

Méret és kialakítás 

Az ablak méretek kiválasztásához figyelembe kell venni a ház tájolását, a napfény mennyiségét, a belső tér méretét és a bútorok elhelyezését is. Emellett fontos tisztában lenni a helyi szabályozásokkal, főleg a szomszéd irányába néző ablakok tekintetében.  
 
Ablakok anyaga, hőszigetelése, hangszigetelése 

A nyílászárók leggyakoribb anyagai a fa, a műanyag és a fém. A fa esztétikus és természetes, de sok ápolást igényel. A műanyag olcsóbb és egyszerűen karbantartható, de sokaknak nem tetszik a megjelenése. A fém a legtartósabb, de egyben a legdrágább is. Mindegyik anyagból léteznek kiváló hőszigetelő képességű nyílászárók. Választáskor figyelj a hőátbocsátási tényezőre (U-érték), minél alacsonyabb ez az érték, annál jobb a hőszigetelés. A hangszigetelésre is érdemes odafigyelni, ha forgalmas területen laksz.  
 
Biztonság 

Fontos, hogy a nyílászárók betörésbiztosak legyenek. Válassz minőségi zárakkal, vasalatokkal szerelt ablakokat és ajtókat. A redőnyök és rácsszerkezetek szükség esetén további védelmet nyújthatnak.  
 
Stílus és enteriőr 

Most kell elővenni a képzeletedben élő képeket, hogy a nyílászárók harmonizáljanak a ház stílusával és a megálmodott enteriőrrel. A színek, formák és anyagok terén rengeteg lehetőség áll rendelkezésedre. A nyílászárók formája és osztása meghatározó az épület karaktere szempontjából. A klasszikus stílusú házhoz jobban illenek a hagyományos, osztott ablakok, míg a modern épületekhez a minimalista, nagyméretű ablakok passzolnak.  
 
Karbantartás 

A nyílászárók karbantartása elengedhetetlen a hosszú élettartam és a tökéletes működés érdekében. Mindenképpen tájékozódj a gyártótól, miként gondoskodhatsz a kiválasztott nyílászáró védelméről! Nagy általánosságban elmondható, hogy a fa nyílászárók igénylik a legtöbb figyelmet, évente kétszeri takarítás, és szükség esetén olajos, pácos kezelés szükséges ahhoz, hogy sokáig megőrizzék formájukat és szépségüket. Ezzel szemben a műanyag és fém nyílászárók kevesebb ápolással is beérik.   
 
Jótállás 

A tartós termékeket gyártó cégek hosszabb garanciális időszakot biztosítanak. Válassz megbízható gyártót és szakembert a beépítéshez, így szükség esetén gond nélkül érvényesítheted a jótállást.   
 
A nyílászárók kiválasztása összetett feladat, ezért érdemes szakértő tanácsát kikérni. A nyílászárók minősége nagyban meghatározza ingatlanod értékét is, éppen ezért ne a legolcsóbb, hanem a legjobb ár-érték arányú termékeket keresd! A Merkbau nyílászáró kereskedés Szegeden széles választékkal és szakértő segítséggel vár, hogy megtaláld a számodra megfelelő nyílászárókat otthonodba.   

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!