Játék az érzékekkel, avagy hogyan lehet nagyobb a szoba a falak kiütése nélkül?

PR-cikkek , 2024.05.23

A kisebb lakások, házak esetében gyakran felmerül az a probléma, hogy bizony kompromisszumokat kell kötni, hogy mindennek legyen elegendő hely, és ne érezzük magunkat úgy, mint egy raktárban.

Szoba Ma már különböző trükkökkel azt is meg lehet oldani, hogy ugyanaz a tér sokkal nagyobbnak érződjön.

Játék a fényekkel, a színekkel és a berendezéssel

Egy puha, kényelmes kárpitozás is tud abban segíteni, hogy kifejezetten hangulatos, meghitt helyiséget kapjunk. Ha a sötét, meleg tónusokat keverjük a drámai világítással, akkor még a kis sarkokból is csodálatos privát tereket lehet kialakítani.

Konkrétan a fal mozgatása, kiütése nélkül meg lehet oldani azt, hogy nagyobbnak érezzük az egész szobát. A PET-RO Nyílászáró árnyékolástechnika termékei pont ebben tudnak segíteni, hisz a fény nagy szerepet játszik abban, hogy milyen lesz az adott helyiség hangulata, térérzete.

Sokszor már az is nagy változást képes hozni, ha a bútorok elrendezésén változtatunk, itt-ott változtatunk a színeken és kicsivel több fényt engedünk be otthonunkba. Ettől egyszerűbb praktikák is vannak, például az, ha kerüljük a rendetlenséget.

Ha túl sok holmit látunk egy szobába benézve, akkor máris az az érzésünk támad, hogy itt bizony már alig van valaminek is hely. Érdemes zárt helyen tartani a legtöbb eszközt, legyen minél kevesebb szem előtt, ajtók és fiókok mögé is el lehet őket rendezni. A rejtett szemlélet révén a látható tér sokkal nyitottabb és szervezettebb lesz.  

Az is probléma lehet, ha a bútorok és más kiegészítők egyszerűen eltakarják a kilátást a szobára és a szabad terekre. Már önmagában az is segít, ha látjuk a padlót és az ablak felületére is megnyitjuk a rálátást, ehhez tökéletes választás egy széles könyöklő felszerelése.

Ideje beengedni a fényt az otthonunkba

Természetes fényből egyszerűen sosem elég, ehhez pedig minél nagyobb ablakokat kell használni. Minden szoba nagyobbnak fog érződni, ha az egész belső részt meg tudjuk világítani. A nehéz drapériáktól jobb megszabadulni, nyissuk meg az ablakok terét. A széles könyöklő itt is nagy segítséget jelent.  

A szoba kialakítása során használjunk intim, világos és hideg színeket, amelyek sokkal inkább nyitottá és szellőssé varázsolják a helyiséget. Árnyalatokat mindig ugyanabból a színcsaládból válasszunk, texturált falfeületeket és finom drapériákat érdemes felhelyezni.

A nagyobb mindig jobb?

Ha a bútorokról beszélünk, akkor mindenképpen. Sokkal jobb hatást kelt pár kevesebb, de nagyobb, egyszerű bútor. Ha a kiegészítő több, kisebb darabból áll össze, az a zsúfoltság érzetét fogják kelteni.

Az előző felsorolásokból is látszik, hogy rengeteg lehetőség áll előttünk, ha szeretnénk “nagyobbá” varázsolni a szobát a falak mozgatása nélkül. Olykor már csak egy kisebb változtatás is elég ahhoz, hogy teljesen más érzés legyen belépni a helyiségbe.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!