Miből állnak az airsoft fegyverek?

PR-cikkek , 2024.05.01

Ahogy mondani szokták, a katona legjobb barátja, bajtársa és szinte a testvére maga a fegyver.

Airsoft tár Nem elég viszont ismerni, hol lehet meghúzni a ravaszt. Centiről centire ismerni és érteni kell annak minden szegletét. Így van ez az airsoft fegyverek tekintetében is – a tárak, a lövedékek például ugyanúgy hozzátartoznak, és ezek működésével ugyanúgy tisztában kell lenni.

Az Airsoftplaza.hu széles kínálatában airsoft tárak, lövedékek és komplett csomagok is találhatók – amiket akár online is meg lehet rendelni raktári szállítással, vagy személyesen megtekinteni Budapesten.

Az airsoft fegyverekről általánosságban

Az airsoft fegyverek egyik legfőbb általános jellemzője az a fajta realisztikusság, amit képviselnek. Olyan érzést keltenek, mintha csak egy harcmező közepén találnánk magunkat és szinte olyanok, mint a valódiak, csak épp biztonságosak és nem ártanak.

Alacsonyabb sebességgel lövik ki persze ezeket a golyókat, így a találatot kapó célszemélyt sem éri akkora ütés. De ha megfogjuk, megérintjük, használjuk, aligha akad érzékelhető különbség. E fegyverek lehetnek rugósak, elektromosak vagy gázosak.

Tárak, lövedékek

Egy airsoft fegyver sem csak abból áll, hogy célzunk, meghúzzuk a ravaszt és kész. Ugyanúgy karbantartani kell az eszközt, tárat cserélni és tudni, milyen lövedék van éppen benne.

Az airsoft BB-lövedékek általában 6 milliméteres speciális golyók, melyek 0,12 grammtól kezdve többféle súllyal is kaphatóak. Egy pisztolynál lehet könnyebb a méret, míg egy mesterlövész puskánál már a nehezebb darabok az ajánlottak.

Az átmérő ugyanakkor körülbelül megegyezik a valódi lőszerekével, és ma már a biológiailag lebomló, környezetbarát típusok is egyre gyakoribbak – szerencsére –, így a játék során keletkező hulladék mennyisége is minimális.

Ami a tárakat illeti, ez az eszköz a fegyver alján (vagy olykor felette), ahol a lövedékek találhatóak. Lehetnek egyszerűbbek, kisebbek, és praktikusabbak, nagyobb kapacitásúak is.

Itt is értelemszerűen attól függ, milyen a fegyver, például egy mesterlövésznek az a fontos, hogy pár lövedék legyen a tarsolyban, és minél kisebb legyen a tár, míg egy karabélynál az, hogy egyhuzamban több golyót is ki lehessen lőni vele. A játék során viszont a tárat rendszeresen cserélni kell, és amikor kifogy a lövedék, újratölteni azt.

Airsoft fegyverek és kiegészítők beszerzése

Fontos tehát, hogy ne csak egy fegyvert nézzünk ki, hanem a hozzá való tárat és lövedéket is meghatározzuk. Persze ez egy laikus kezdő számára nem túl egyszerű feladat, de ez esetben szakmai segítséget is lehet kérni az illetékesektől.

Olyan csomag (start airsoft) megvásárlására is van lehetőség, ami az összes létező szükséges eszközt és felszerelést tartalmazza, ami csak kellhet egy újoncnak. Így nem kell stresszelni és hosszú időt rászánni sem a válogatásra.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!