Műanyag ablak - Mik a legújabb trendek és technológiák?

PR-cikkek , 2024.06.05

Az utóbbi években a műanyag ablak töretlen népszerűségnek örvendett, köszönhetően számos olyan fölényének, akárcsak a kiváló ár-érték arány, az energiahatékonyság, vagy a tetszetős megjelenés.

Műanyag ablak Az iparág azonban nem állt meg a fejlődésben; az új technológiák és trendek folyamatosan formálják a piacot. Nézzük meg, mik a legújabb innovációk és tendenciák a műanyag profilok terén!

Passzívház szintű energiahatékonyság

Az energiahatékonyság megléte még magasabb szintre vágott a műanyag ablak kiválasztásakor. Szerencsére az olyan innovatív üvegezési technológiák, mint például a háromrétegű üvegezés még az eddigieknél is jelentősebb hőszigetelési előnyöket nyújtanak. Ezen kívül, az argon- vagy kripton-gázzal töltött üvegek tovább növelik az ablakok energiatakarékosságát. A Nyílászáró Birodalomban fellelhető Kömmerling ablakok 3 különböző típusban érhetők el és egytől-egyig kiemelkedő energiahatékonyság jellemzi őket.

A Kömmerling Premium 76 MD például már egy továbbfejlesztett változat, ugyanis 6 légkamrával és Uf = 1,0 W/m²K hőszigeteléssel gördül le a gyártósorról. A Premium 88 MD pedig az abszolút csúcstartó, a fenntarthatóság megtestesítője. 88 mm-es beépítési mélységgel és 7 légkamrával rendelkezik, amely garantálja a rendkívüli hőtartást. Az innovatív Thermo betét pedig passzívház szintű hőátbocsátási tényezőt (Uf=0,91 W/m2K) biztosít, így tényleg ránk mosolyoghat a szerencse a fenntarthatóság terén.

Búcsú a „kórházi” megjelenéstől

Az egyszerű fehér szín és az unalmas, sablonos megjelenés már a múlté. A technológiai fejlődésnek köszönhetően a modern műanyag ablak típusok széles színválasztékban és dekoratív fóliák sokféleségében érhetők el, amelyek teret nyitnak az egyedi megjelenés kibontakozására. Különösen népszerűek a fa hatású műanyag profilok, amelyek természetes megjelenést kölcsönöznek az ablakoknak. Ami pedig a legjobb az egészben, hogy ezek az ablakok már nem igényelnek rendszeres karbantartást, mint a valódi fa kivitelek, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak is. A Nyílászáró Birodalom kínálatában is elérhető Kömmerling ablakok például 25 féle fóliamintával rendelhetők, a letisztult, egyszínű árnyalatoktól egészen a fa vagy éppen alumínium hatású megjelenésig. Ráadásul a fóliázás mindkét oldalra megvalósítható!

Lenyűgöző panoráma és sok fény

Egy modern otthonhoz már modern megoldások dukálnak, például nagy, tágas és világos terek, amikből az ablakok is igen nagy szeletet szakítanak le. A hatalmas üvegfelületek iránti igény tehát manapság már egyáltalán nem meglepő dolog, hiszen ösztönösen vonzódunk az olyan megoldásokhoz, amellyel az otthonunk is több természetes fényhez jut. A modern műanyag ablak típusok tervezésekor kiemelt figyelmet kapnak a nagy méretű, ámde biztonságos üvegtáblák, amelyek nemcsak esztétikailag lenyűgözőek, de még profitálhatunk is belőlük. Például kevesebbet kell égetni a lámpákat. A Kömmerling műanyag ablak kollekciója esetében nem lesz hiány az extra méretekből, amik egyszerűen többé teszik otthonunkat: beengedik a külvilágot, a városi pulzálást vagy éppen a vidéki élet táját. Az elérhető méretekkel kapcsolatban, ne habozz felvenni a kapcsolatot a Nyílászáró Birodalommal!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!