Vigyázat! A kullancsok már támadásba lendültek!

PR-cikkek , 2024.05.23

A legtöbb gazdi abban a tévhitben él, hogy a kullancs csak az erdőben vagy külterületen jelent veszélyt, pedig ez a vérszívó a városi környezetben, a kertekben, a parkokban, a játszótereken, a kutyafuttatók és a strandok területén is ugyanúgy megtalálható.

Kutya Ráadásul akár több fertőző betegség, mint például a babéziózis vagy a Lyme-borreliózis kórokozóit is magában hordozhatja.  

A szövődményeik a belső szerveket károsítják, és a beteg kutyáknál akár hasnyálmirigy-gyulladás, lépmegnagyobbodás, illetve máj- és vesekárosodás is jelentkezhet. Sőt, rosszabb esetben akár halálos kimenetelűek is lehetnek.  

Ezért is elengedhetetlen időben gondolni a megfelelő védekezésre, amelyhez minden szükséges eszköz megtalálható az Isapet élősködők ellen kategóriájában. Az egyik leghatásosabb megoldás közülük talán a Foresto nyakörv, amely egyszerűen, érintkezés révén fejti ki hatását.

Tehát a parazitáknak nem kell előbb megcsípniük az ebeket ahhoz, hogy a hatóanyag végezzen velük, amely nagymértékben csökkenti az élősködők által terjesztett betegségek kockázatát.

Hogyan lehetséges mindez?

A nyakörvben megtalálható a kifejlett és lárvaállapotú bolhákat elpusztító imidakloprid és a kullancsokat távol tartó flumetrin, melyek folyamatosan, alacsony dózisokban jutnak be a kutya bőrébe és bundájába, amelynek köszönhetően egy láthatatlan védőréteg alakul ki. Mindez pedig akár 8 hónapon keresztül is képes elriasztani a külső élősködőket.

A felhelyezése rendkívül egyszerű: csupán fel kell tenni a kutya nyakára. Fontos azonban, hogy ez ne túl szorosan történjen meg! Amennyiben a két ujjunkat be tudjuk csúsztatni a pánt és az állat nyaka közé, akkor az pont ideális.  

Ha netán a nyakörv belső felén maradt volna még néhány műanyag kapocs, akkor a felhelyezés előtt először ezeket kell eltávolítani. Továbbá, ha egy kis rész esetlegesen túllóg, akkor azt bújtassuk át az övbújtatón, és vágjunk le belőle akkora darabot, hogy körülbelül 2 centiméter maradjon belőle!

Úsztatás vagy fürdetés előtt nem kell levenni
 
Mivel a hatóanyagok egy polimermátrixba vannak bezárva, így a Foresto nyakörv teljesen vízálló. Ez azt jelenti tehát, hogy a vízben történő úszás vagy pancsolás közben sem fognak “kiázni” belőle a fentebb említett hatóanyagok.

Sőt, még attól sem kell tartani, hogy az eb a fürdés után már nem fogja élvezni a nyakörv bolha- és kullancsellenes hatását. Hiába mossa le ugyanis a víz az eddig kialakult lipidréteget, nyakörv pótolni fogja a hatóanyagokat.

Bár azt végezetül azért mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy a szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesítését vagy gyakori samponos mosását érdemes elkerülni. Ezek ugyanis a hatékonyság időtartamának rovására mennek.

Végső gondolatok

Reméljük, hogy a mai cikkünk hasznosnak bizonyul majd. Bizonytalanság esetén érdemes tanácsot kérni állatorvostól, de a fent említett webáruház szakértő kollégái is szívesen segítenek a kullancs elleni termékek használatával kapcsolatban.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!